ULTIMELE ARTICOLE

Luna august a sosit iar Orașul Bușteni pornește in forță cu evenimente culturale, artistice și turistice.

Astfel  Miercuri, 03 august 2016, la ora 19.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, va avea loc un spectacol de teatru aniversar cu Cezara Dafinescu, „Jumătatea mea bărbatul” în premieră absolută la Buşteni.

AFIS FINAL


Evenimentul marchează 40 de ani de activitate a prestigioasei actriţe în cadrul Teatrului Naţional Bucureşti şi va fi încununat cu decernarea în cadru festiv a titlului de Cetăţean de Onoare a oraşului Buşteni acordat la inițiativa Consiliului Local Bușteni in ședința din 28.07.2016.

prin busteni 001

Incepând cu 5 august Poarta Bucegilor va găzdui prima ediție a Simpozionului internațional de sculptură – Marmura, in cadrul căruia vor fi prezenți zeci de artiști consacrați din care 10 sculptori internaționali, care ne vor incânta cu măiestria lor in locuri special amenajate până pe 4 septembrie.

Creațiile excepționale care vor vedea lumina zilei la Bușteni vor deveni proprietatea urbei sau a sponsorilor acestui eveniment. Primăria Bușteni a alocat pentru această ediție 5500 euro care vor proveni din donații și sponsorizări pentru această destinație fără a afecta bugetul local.

Incepând cu 5 august până in data de 29, turiștii și melomanii vor avea parte de un ”maraton” muzical in cadrul ediției a IX-a  Zilelor Culturii la Buşteni sub genericul „Sărbătoarea Sfinxului”.

0

Ca de obicei, evenimentul va cuprinde şi anul acesta, o gamă largă de manifestări cultural-artistice (20 la număr) menite să satisfacă preferinţele unui public cât mai divers. Vor fi spectacole de teatru, spectacol de revistă, spectacole de circ cu numere de magie, iluzionism, mentalism şi levitaţie, recitaluri muzicale cu muzică clasică, simfonică, jazz, blues, festival de muzică pop pentru copii şi adolescenţi, muzică instrumentală şi vocală, muzică tradiţională indiană şi meditaţii pe tantre, expoziţii de pictură, sculptură şi artă fotografică precum şi un târg cu produse meşteşugăreşti şi produse culinare tradiţionale.

 

___Vizualizari 219

Facebook Comments
Motoarele turismului cultural au pornit in forță la Bușteni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read previous post:
Ambasadoarea frumuseții la Las Vegas

România și-a ales ambasadoarea frumuseții care ne va reprezenta la Las Vegas!     Pe 1 noiembrie, a avut loc finala...

Close