ULTIMELE ARTICOLE

O știre cel puțin interesantă este aceasta :

Guvernul a aprobat ieri (6 iulie), printr-o Hotărâre, înscrierea imobilului „Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război mondial” de pe Masivul Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi actualizarea anexei nr. 4 la HG nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

După preluare, imobilul se va reabilita din fonduri de la bugetul de stat sau prin atragerea de fonduri structurale pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.

Monumentul Eroilor necesită lucrări de reabilitare, acestea fiind estimate de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii, la suma de 6 milioane de lei. Primăria Buşteni a transmis o scrisoare de intenţie Ministerului Apărării Naţionale pentru identificarea unor soluţii de finanţare la nivelul instituţiei militare pentru restaurarea monumentului.


Având în vedere importanţa deosebită a monumentului şi participarea în cadrul Programului Naţional „România 100” pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului naţional unitar român, a fost identificată ca soluție finanțarea lucrărilor de reabilitare de la bugetul anual aprobat MApN.

Sursa: Guvernul României

De ce este interesantă ? 🙂 … păi se pare că  CL Bușteni nu prea iși mai are rostul, indiferent dacă se aprobă sau nu o hotărâre, se pare că ”executivii” fac ce-i duce pe ei capul, oricum, fie că-i bine fie că-i rău …

1 - Copy

3 - Copy

8 - Copy

9

 

Care PROTOCOL ? Care AVIZARE ? TRANSFER PE O DURATĂ DE 2+1 ANI ? … după care Crucea să REVINĂ in DOMENIUL PUBLIC AL ORAȘULUI BUȘTENI ! … PĂI !!!

15 capete luminate, Consilieri Locali, se sfătuiesc și găsesc oportun un protocol, cu date, termene, avize … care să fie aprobate de CL, DUPĂ CONSULTAREA și INFORMAREA POPULAȚIEI și … Și ce dacă ?

Mie mi se pare că nu  s-a respectat o hotărâre a CL Bușteni, dvs cum vi se pare ? … cumva CONTINUITATE sau ce ?

Crucea va fi reabilitată din bugetul MAPN, numai că asta inseamnă incepând cu anul viitor( 2017), că dacă vorbim de fonduri structurale nici măcar nu poate fi vorba, că dacă se apucă cineva de ”proiect” până se aprobă, până se țin licitațiile, până se apucă de reabilitare … trece anul 2025 … !

Păcat că a fost DEZINCRIMINAT ” abuzul in serviciu ”…

WEB UP – ZdB Style

___Vizualizari 290

Facebook Comments
Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război mondial” de pe Masivul Caraiman va putea fi reabilitată prin finanțare națională sau europeană
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read more:
DSCN0526
Crucea de pe Caraiman LUMINATĂ

  Acum câteva zile imi arătam dezamăgirea că avem și noi un simbol, Crucea de pe Caraiman care insă nu...

Lariss – Do it myself

La doar o luna de la aparitia single-ului “You can lie”, Lariss a filmat un videoclip pentru remake-ul piesei “Do...

Close