ULTIMELE ARTICOLE

CCR a luat aceasta hotarare la sesizarea presedintele Klaus Iohannis, facuta dupa ce Parlamentul votase o prevedere ce ii mentinea in functie pe edilii condamnati cu suspendare.

curtea-constitutionala-respins-modificari-cod-penal


Cu patru zile inainte de Craciun, senatorii au votat intr-un număr covarsitor pentru adoptarea proiectului de lege (85 pentru, 4 impotriva si 5 abtineri).

Pe 15 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, legea care modifica legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, motivand ca, in forma transmisa spre promulgare, legea “ar putea afecta lupta impotriva coruptiei, precum si eficienta cadrului legislativ in materie de integritate”.

Presedintele nu a promulgat legea, ci a contestat-o la Curtea Constitutionala, ultima modalitate de atac pe care presedintele o are.

“In opinia noastra, a permite unei persoane care a adus atingere unei valori sociale ocrotite de legea penala si cu privire la care instanta a considerat ca prezinta un pericol social sa continue exercitarea mandatului de ales local nu este de natura sa asigure exercitarea functiilor si demnitatilor publice in coordonatele statului de drept. Astfel, incetarea mandatului de ales local este dictata, pe de o parte, de ratiuni ce tin de imposibilitatea obiectiva a exercitarii functiei pe perioada executarii unei pedepse private de libertate, iar pe de alta parte de nevoia de a asigura protectia prestigiului functiei exercitate, care nu poate fi rezumata doar la indeplinirea indatoririlor pe care le impune mandatul de ales local, ci presupune si pastrarea unei conduite sociale, morale care sa mentina increderea acordata de electorat”

Sursa Hotnews

Așadar vești bune pentru unii și vești proaste pentru alții, LEGEA insă TREBUIE respectată !

___Vizualizari 161

Facebook Comments
Și primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul – Curtea Constituțională
Tagged on:                         

2 thoughts on “Și primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul – Curtea Constituțională

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read previous post:
O săptămână de neuitat in Bușteni și imprejurimi

Liceul Ion Kalinderu a beneficiat de un proiect de schimb de experiență intre elevi din Bușteni și Moissy-Cramayel – Franța...

Close