Turbăria Lăptici , Peștera Ialomiței, clor in apa de Bușteni – Drumeție prin Bucegi

Canicula a sosit, vine și vacanța, au fost și Rusaliile. Ce poate fi mai frumos ca o plimbare prin Bucegi, pe la cascade prin diverse locuri accesibile cu pasul cu bicicleta, autoturismul sau de ce nu cu jeep-ul 🙂 .

turbarie pestera 061

Nu râdeți că nu-i de râs, sunt anumite zone pe DJ 713 și 714 care te infioară dacă nu ai 4×4, lăsate parcă special să-ți lași scutul și baia de ulei taman in firul vreunui pârâiaș.

Oricum, dacă doriți să revedeți câteva din frumusețile peisagistice naturale si antropice din Bucegi vă voi prezenta in continuare câteva fotografii cu Turbăria Lăptici, Lacul Bolboci ( mal stâng), și Peștera Ialomiței și nu in ultimul rând cu ”camparea” de la Padina, bine, nu chiar foarte detaliat deoarece interesul meu este să le parcurgeți și dvs. aceste trasee … să admirați peisajul, să respirați aerul curat de munte, să gustați din apa izvorașelor … de remarcat că nu s-a găsit niciun isteț prin Dâmbovița să clorineze apa de la Peștera dar cu siguranță după acest articol vor suna telefoanele la DSV Dâmbovița ca să găsească ca și colegii lor de la Prahova niscai ”germeni patogeni” .

Interesant este că pe  traseul Dichiu – Padina – Peștera  nu se percepe nici taxă de autoturism, nici de autocar, nici de ”ecologizare” nici de campare, nici de NIMIC ca pe Valea Cerbului de la Bușteni 🙂 și că tot mi-am adus aminte de CLOR, ințeleg că s-au identificat ceva ”germeni patogeni”

Lăsâd vorba la o parte :

Rezervația Naturală Lăptici sau Turbăria Lăptici

turbarie pestera 026 turbarie pestera 027 turbarie pestera 028 turbarie pestera 030

In curând se coc afinele

turbarie pestera 031 turbarie pestera 032 turbarie pestera 034 turbarie pestera 035 turbarie pestera 037

Bumbăcărița

turbarie pestera 038

Specie de orhidee de munte – in limba neaoșă … ”SCULĂTOARE” 🙂 … se pare că strămoșii știu de ce !

turbarie pestera 039 turbarie pestera 040 turbarie pestera 042 turbarie pestera 043 turbarie pestera 044 turbarie pestera 046 turbarie pestera 049 turbarie pestera 051 turbarie pestera 054 turbarie pestera 055 turbarie pestera 056 turbarie pestera 058

Normal se prepară o infuzie de bulbi, 2-3 bucăți sau se face tinctură macerată 14 zile cu alcool de 90 și miere de albine , se șine la rece și se servește așișderea, rezultatele sunt uimitoare 🙂 .

turbarie pestera 059 turbarie pestera 060 turbarie pestera 067 turbarie pestera 076 turbarie pestera 077

Trei frați pătați

turbarie pestera 078 turbarie pestera 079 turbarie pestera 080 turbarie pestera 081 turbarie pestera 083

Până să ajungeți la Turbărie, dacă veniți pe DJ 713 Dichiu și apoi pe DJ 714 – Bolboci mal stâng asfaltat :

turbarie pestera 013 turbarie pestera 014 turbarie pestera 024

După Turbărie ajungem pe la Padina :

turbarie pestera 225

Un fel de Valea Cerbului dar altfel 🙂

De aici sunt două opțiuni pentru a ajunge la Peștera Ialomiței, prin dreapta, ca tot omul, cu mașina sau prin stânga ca tot omul, fără mașină, asta dacă nu ești riveran sau ai cumva cheia de la lacătul barierei.

Peștera Ialomiței

In primul rând tarife: 10 lei adulți, 5 lei copii studenți și pensionari.

Biletul include taxa de vizitare cu echipament de protecție aferent. In peșteră s-au montat scări metalice și s-a iluminat corespunzător … parcă totuși nu mai este aceeași magie și teamă de necunoscut. Incă o observație … au dispărut cele două panouri de la intrre cu descrierea și harta Peșterii, poate că nu am observat eu …

pestera 002 turbarie pestera 086

Ialomița

turbarie pestera 089 turbarie pestera 090 turbarie pestera 097

Poarta către Schit

turbarie pestera 100

turbarie pestera 104

Albastrul acesta PNL cu bările de protecție galbene mi-au incântat privirea. Ce ar fi fost dacă totul era luminat și vopșit cu roșu 🙂 ?

turbarie pestera 111 turbarie pestera 112 turbarie pestera 113 turbarie pestera 116 turbarie pestera 117

Pe aici ai niște probleme dacă nu merg pe ”cant” insă dacă ai ”cantul” mai lat 🙂 …

turbarie pestera 121 turbarie pestera 128 turbarie pestera 130 turbarie pestera 131 turbarie pestera 133 turbarie pestera 134 turbarie pestera 138 turbarie pestera 147 turbarie pestera 149 turbarie pestera 150 turbarie pestera 156 turbarie pestera 157

Nu aruncți bani in apă ! Monedele de cupru pot cocli și dacă se face analiza apei există posibilitatea să fie clorinată cu clor gazos, nu că ar avea vreo influență dar așa este acum la modă.

turbarie pestera 158 turbarie pestera 160 turbarie pestera 161 turbarie pestera 164 turbarie pestera 167 turbarie pestera 170 turbarie pestera 172 turbarie pestera 173 turbarie pestera 181 turbarie pestera 187 turbarie pestera 188 turbarie pestera 196 turbarie pestera 200 turbarie pestera 202 turbarie pestera 207 turbarie pestera 218

O mică micro-hidro-centrală montată in locul fostei ”uzine de apă”.

Acum un pic despre inconștiența și răutatea HIDRO PRAHOVA la BUȘTENI .

De ceva săptămâni apa la Bușteni se clorinează, fără a avea vreo stație de clorinare activă, deoarece, cineva de la DSV Ploiești a identificat niște ”germeni patogeni” care trebuiesc stârpiți cu clor.

S-au curățat decantoarele din Fântânii, Caraiman 1, Valea Babei după care la lopată sau la recipient a fost clorinată apa Bușteniului se pare că cu CLOR GAZOS. S-a spus că pe o perioadă scurtă dar după incă două săptămâni s-a mai clorinat odată iar week-end-ul cu Rusaliile a fost clorinare totală, că mirosea de prin toate colțurile. Mulți din vechii turiști care mai vizitau Bușteniul au fugit cât au văzut cu ochii spre alte destinații, neachitând nici măcar rezervările sau care au avut ghinion, ciorbele din farfurii.

Intreb și eu ca tot ”cetățeanul” : Ce germeni patologici sunt, este apa potabilă la Bușteni POTABILĂ și DE CE NU CLORINAȚI LUNEA, nu la inceputul sfârșitului de săptămână când vin ”turiștii” ?

Alo ! Glumeții de la HIDRO ! Vreo poziție NEOFICIALĂ la inceputul sezonului turistic cum că suntem uciși cu bună știință ?

In principiu, dacă am intoleranță la clor, pot da in judecată Hidro Prahova că nu m-a anunțat ( pe cetățenii orașului Bușteni ) și mi-a pus viața in pericol !

Dar despre clor … AM UN AN LA DISPOZIȚIE 🙂 !

___Vizualizari 1183

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Consiliul Local Bușteni și Primarul au fost validați

Astăzi 23.06.2016 incepând cu orele 12.00 a avut loc Ședința de constituire a Consiliului Local și validarea Primarului orașului Bușteni...

Ca la Bușteni, pe peste tot aproape la fel , ipocrizie și demagogie montană

Dacă plouă, plouă, dacă ninge, ninge, dacă este soare , este soare și dacă se intâmplă in același timp peste...

Close