09 iunie – Ziua Eroilor la Sinaia


ULTIMELE ARTICOLE

Primăria oraşului Sinaia organizează în data de 09 iunie 2016, începând cu orele 13,00 o ceremonie de comemorare a eroilor neamului.


sigla-sinaia11

09 iunie este și ziua în care Biserica Ortodoxă Româna sărbătoreşte Înălţarea Domnului

Începând din 1920, Ziua Eroilor, se organizează în fiecare an, de Ziua  Înălţării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paşti, aşa cum precizează decretul din 4 mai 1920.

În cinstea memoriei Eroilor, la Cimitirul Eroilor de lângă Casino se va ţine o slujbă de pomenire, se vor rosti scurte alocuţiuni şi vor fi depuse coroane de flori. La eveniment vor participa elevii Colegiului ”Mihail Cantacuzino” și ai Școlilor Generale ”Principesa Maria” și ”George Enescu”.

Programul evenimentului:

ora 13,00 – Intonarea Imnului României

ora 13,05 – Slujba de pomenire

ora 13,25 – Alocutiuni: Gheorghe Bădăran – Viceprimarul oraşului Sinaia – reprezentantul Asociatiei ,,Cultul Eroilor” -filiala Sinaia

ora 13,45 – Ceremonial depunere coroane

___Vizualizari 111

Facebook Comments

About ZiardeBusteni.ro - Cristian Achim

Fondator al Ziar de Busteni din dorinta de a promova Arealul Bucegilor, de a arata tuturor ca atat Bucegii cat si localitatile de la poalele lor reprezinta ceva. Ziar de Busteni a fost, este si va fi la dispozitia oricui doreste sa lase pentru viitor un mesaj, o fotografie un strigat, un sfat ... Nu sunt jurnalist !
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *