ULTIMELE ARTICOLE

Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia organizează în data de 26 mai 2016, începând cu orele 10.00, cea de-a XXIV-a ediţie a evenimentului Ziua Olimpismului.

sigla-sinaia11


La această ediţie vor participa 10 licee de pe Valea Prahovei și 2 licee din Județul Brașov, reprezentate de aproximativ 400 de sportivi. În cele opt ore de competiţii ce se vor desfăşura atât pe baza sportiva a Colegiului, situată în aer liber, cât şi în sala de sport, concurenţii se vor întrece la următoarele discipline: tenis, şah, baschet, volei, fotbal, sărituri, ştafetă şi atletism. Pregătirea evenimentului s-a realizat în mare parte cu sprijinul voluntarilor.

Doina Stăiculescu, gimnastă, este invitata specială a acestei ediții, o mare sportivă, singura româncă care a obținut o medalie olimpică în sportul său, gymnastica ritmică. Se întâmpla în 1984, la Los Angeles, atunci când câștiga argintul la individul compus. A fost, și probabil va rămâne pentru multă vreme, cea mai fructuoasă participare a României la Jocuri, cu 53 de medalii câștigate și locul secund în clasamentul general. În toate concursurile la care a participat, a luptat de la egal la egal cu marile puteri, fosta URSS și Bulgaria, țări care și astăzi domină gimnastica ritmică mondială. Doina Stăiculescu, “Maestru Emerit al Sportului”, a rămas în continuare aproape de sportul care a consacrat-o, acum fiind o foarte apreciată antrenoare și arbitră internațională.

Aurora Arieşan, Directorul Colegiului „Mihail Cantacuzino”:

Colegiul „Mihail Cantacuzino” organizeză an de an Ziua Olimpismului, competiție sportivă care are o tradiție îndelungată, aflându-se anul acesta la a XXIV-a Ediție.

Prin această zi dorim să sensibilizăm elevii cu privire la importanța practicării sportului, atât în școală, cât și în timpul liber.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestui eveniment, domnului Primar Vlad Oprea, care este alături de noi de fiecare dată, elevilor voluntari, profesorilor, sponsorilor și nu în ultimul rând membrilor Catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Colegiului nostru, domnilor profesori Hogea Ionuț și Baciu Gabriel care au muncit enorm pentru această competiție”.

Totodată, la eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai: Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi Academiei Olimpice Române Prahova.

Primăria oraşului Sinaia organizează joi, 26 mai 2016, cea de-a X-a ediție a Balului “Nunta de Aur”. Evenimentul, în cadrul căruia sunt celebrate dragostea, respectul, familia, longevitatea cuplurilor, se desfășoară începând cu orele 17.00, la Centrul Internaţional de Conferinţe “Casino Sinaia”, în Sala Oglinzilor.

În urma înscrierilor au fost invitate peste 200 persoane care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Dintre aceștia, 12 cupluri sărbătoresc în acest an jubileul căsniciei lor. La eveniment va fi prezentă însă și o pereche care a spus DA în fața ofițerului de stare civilă, în urmă cu 63 de ani. Vorbim despre cel mai longeviv cuplu din Sinaia.

Slujba religiosă pentru oficierea căsătoriei, masa festivă, șampania și muzica nu vor lipsi de la acest eveniment.

Buna dispoziție va fi întreținută de Alex Șveț, un interpret foarte îndrăgit pe Valea Prahovei și nu numai. În acest cadru festiv, toți cei prezenți îşi vor aminti de cele mai frumoase clipe ale tinereţii şi vor retrăi momentul cununiei.

Din partea Primăriei Sinaia, cele mai longevive cupluri vor primi câte un certificat de căsătorie simbolic, dar și de alte surprize și cadouri.

___Vizualizari 148

Facebook Comments
Ziua Olimpismului și Nunta de aur la Sinaia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read previous post:
Sedință ordinară a CL Bușteni, cum votez , Blocul ANL are propuneri de proprietari noi

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de...

Close