ULTIMELE ARTICOLE

Aceasta este întrebarea…”Să continuăm împreună” are un iz așa heirupist, care te duce cu gandul la o altă epocă, apusă,doar cronologic, prezentă fiind, din păcate, încă, în mentalitățile unora dintre noi. Dar ceea ce este ambiguu în acest îndemn cert, este de fapt, cine sunt cei ”împreună”. Dacă stai să analizezi, tot nu te dumirești, pentru că, schimband diferite partide de-a lungul timpului,candidatul care are acest slogan, cred că nici el nu mai știe cu cine a mai fost sau nu împreună și pe cale de consecință, atunci unde e continuitatea?

E o contradicție în termeni în acest slogan, așadar. Totuși, văzand candidatul într-o poză electorală cu un grup, ai tendința să înțelegi cine sunt acei ”împreună”, dar nu ai cum să știi sigur… Prea multe necunoscute, în acest slogan. Singura cunoscută rămane, deci,candidatul, cu bune și cu rele, cum zicea o doamnă, de data asta cunoscută și celebră… Mintea omenească e făcută să caute răspunsuri și atunci te gandești că împreună inseamnă, de ce nu  ,împreună cu cetățeanul? Oare?


006

Sursa foto: flyer electoral negativ distribuit de PDL la alegerile prezidențiale (2014), acum ”impreună” cu PSD, cel puțin la Bușteni … ( fotografia nu are nimic cu denigrarea PSD ci arată ”manipulările” … )

Cetățeanul s-a simțit inclus în acest împreună? Numai cetățeanul poate da un răspuns…La nivel de țară, cetățeanul își exprimă bucuria de a fi inclus în acest ”împreună” în Piața Universității , uneori… În urma unor evenimente, de regulă nefaste…Nu e nici asta, cetățeanul nu cred că se simte ”împreună”. E o părere…Libertatea de exprimare e un bun căștigat de noi, împreună… Din moment ce este ambiguu sloganul acesta, fiecare e liber să considere că împreună înseamnă ceva bun… Poate însemna și ceva rău, de pildă , un filosof roman vorbește de grupuri de interese nelegitime , care, tot împreună…  Dacă sloganul este ambiguu, un lucru este cert, trebuia să fie totuși ceva cert, în curtea bisericii nu se fac poze electorale, cu spatele spre Casa Domnunlui, nu se fac nici cu fața , darămite cu spatele. E firesc să dai Cezarului ce e al Cezarului, dar să nu cădem iar în ambiguități…Sau, poate, în manipulări subliminale…

 

___Vizualizari 220

Facebook Comments
A continua sau a nu continua împreună, dar cu cine?
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read more:
aniversaretoamna5
ANIVERSARE BUCEGI NATURA 2000

Aţi apreciat postul cu toamna, ce n-am ştiut atunci este ANIVERSAREA BUCEGI NATURA 2000. Zi mare azi, am sa citez...

Clorinarea apei la Busteni – necesitate sau simplism cancerigen!

In anul 2007 Consiliul Judetean Prahova a lansat un proiect din fonduri europene Programul Operational Sectorial de Mediu la nivelul...

Close