ULTIMELE ARTICOLE

Fiecare generație are ceva de spus. E aproape un truism, însă de la  principiul acesta trebuie să pornim.

019

Generațiile se schimbă la 30 de ani . Fiecare ia de la societate și trebuie să dea înapoi societății, karmic, psihologic, filosofic, cum vreți să o luați, dacă nu dai înapoi , doar setat pe a lua, nu e logic, nu e firesc și inevitabil, pierzi.

Orice om, orice generație întreagă la cap, normală, firească,f ace asta. Aproape involuntar. Aproape inconștient.


In Romania, totul s-a blocat pe o generație veche, îmbătranită, în mare parte ,din păcate ,îmbătranită nu doar biologic, ci și psihologic, în idei și atitudini. În timp ce generația celor de la 30 de ani înainte riscă să fie obstrucționată în tăcere și inacțiune.

Are de pierdut societatea , anchilozată în vechi, cand ar putea să evolueze, fără doar și poate, pentru că fiecare generație aduce un ”ce” în plus. Așa e firesc, așa este normal. Ca să trăiești într-o societate normală, trebuie să lași legile firii să se desfășoare pornind, uite, de la schimbul de ștafetă.

Înțelepciunea este bună și este apanajul oamenilor în varstă, dar nu totul se rezumă la asta. E nevoie de energie, de mobilitate, de deschidere la nou, de imaginație, de forță de muncă, pe care generațiile mai tinere le au… Este ceasul să se preia ștafeta . Doar așa menținem continuitatea, pentru ca, la un moment dat, alte generații să o schimbe aducand un plus și un suflu nou, pentru că aceasta este legea firii, pentru că viața înseamnă ” da”’ și mai înseamnă schimbare…

Tocmai de aceea se schimbă ștafeta la Bușteni…

___Vizualizari 35

Facebook Comments
Generații – predați ștafeta
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read previous post:
Sedință ordinară a CL Bușteni, cum votez , Blocul ANL are propuneri de proprietari noi

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de...

Close