PNL Bușteni S-A DESFINȚAT

Sunt uimit cum un partid cu tradiție la Bușteni a fost pur și simplu dizolvat in numai doi ani.

pnl busteni

Departe de mine gândul de a plânge la mormânt străin pentru că orientările mele ”politice” au fost intotdeauna spre doctrinele și acțiunile sociale ( a nu se ințelege PSD ) dar și spre slogane de tip ”prin noi inșine”.

Acum câteva zile in articolul cu ”valoarea de 4 ani” apreciam că ar mai fi fost in PNL Bușteni vreo 336 de membri, pusesem cu vreo câteva zile inainte cuiva intrebarea ” Câți ați mai rămas in PNL după plecarea Primarului ?” iar răspunsul a venit prompt … ”TOȚI ! ”

Care TOȚI ? … m-am intrebat, insă văzănd atâta incredere AM CREZUT că TOȚI 🙂 .

Totuși, in ultimii doi ani PNL Bușteni a planificat dizolvarea sa din interior dar și din exterior prin schimbarea intr-o noapte a președintelui, scindarea in ”aripi” și ”bisericuțe” iar apoi ca totul să fie ok prin alianța impusă de NOUL PNL , la DEVALIZAREA FINANCIARĂ.

Upss, ce afirm eu aici 🙂 , păi cam da …

Să vedem care sunt condițiile legale pentru a participa la alegeri din partea PNL pe listele lor și nu numai :

FINANTAREA CAMPANIEI ELECTORALE ( LEGEA 334/2006 MODIFICATA PRIN LEGEA 113/2015)

Contributiile pentru Campania electorală:

1. Pana cel mai tarziu la data inceperii campaniei electorale, partidul politic, prin MANDATAR FINANCIAR, deschide cate un cont la nivelul fiecarui judet .

2. Contributiile se depun sau se vireaza in contul deschis, numai de candidat sau de catre mandatarul financiar, la imputernicirea acestora.

3. Limitele MAXIME ale contributiilor:

– Comune – TOATA lista de CL = 1050 lei ( 1 salariu minim brut pe tara – 1SB) – Candidat Primar = 5250 lei.

Orase – TOATA lista de CL = 3150 lei ( 3 SB) – Candidat Primar = 7350 lei ( 7 SB)

– Municipiul Campina – TOATA lista CL = 5250 lei (5 SB) – Candidat Primar = 10500 lei (10 SB )

La prima vedere s-ar părea că cine vrea să fie Primar PNL trebuie să scoată din buzunar 7350 lei și cine vrea consilier 220 lei 🙂 dar numai teoretic pentru că practic intr-o ORGANIZAȚIE/PARTID/FILIALĂ PUTERNICĂ exista membri cotizanți

Practica la Bușteni inseamnă cam așa:

Parte din valoarea cotizațiilor membrilor strânse in aproximativ 4 ani 🙂 , sunt depuse intr-un cont, valoarea ar trebui să fie pentru orașul Bușteni in sumă de 10500 lei. PNL Bușteni ar fi trebuit să aibă trezorier dar cu toate schimbarile de sediu, arhive, etc s-au dus …

Membri COTIZANȚI ? 🙂 🙂 … păi care cotizații, deoarece de doi ani incoace ”CUCU” organizare , intruniri, ședințe cu membrii, poate doar așa pe la colțuri și fără să vină vorba de bani.

Apoi, cum să ceri cotizații că dacă ceri trebuie să și RAPORTEZI membrilor ce activitate ai, să răspunzi in fața lor de deciziile care le ia/iau consilierul sau consilierii tăi locali, 🙂 🙂 :). Păi cum putea președintele PNL-Bușteni să-i spună consilierului să voteze altfel decât vrea BoSSul care L-A NUMIT PREȘEDINTE?

Păi dacă crede cineva că ”TOȚI” membri au cotizat, se inșeală amarnic pentru că dacă ar fi fost așa până acum erau ceva plângeri pe la Poliție de devalizare insă așa, ciolănismul a funcționat și fiecare aștepta să vadă cât e partea lui de pus pe masa mai marilor.

Insă SCUMP de data asta pentru niște ”amărâți” care au invățat că dacă vrei să faci ceva trebuie să fii plătit, eventual să-ți facă vreunii și statui pentru că ești LIDER, ceva de genul … Îuuu! … păi să plătesc ca să fur ?

Prea scump 10500lei, trădătorii trebuie să-și găsească altă ”vacă de muls” sau alți ”boi” ca să le dea ciolan de ros că la Partidul Uniunii Liberale Actuale au rămas doar inițialele de ros și ce să vezi…

După ziua de ieri când conducerea PNL Bușteni s-a dizolvat, azi de dimineață primesc cerere de prietenie pe Facebook de la Partidul Ecologist Român. Când am văzut m-am și gândit că este Adrian Ciorbă și că s-a hotărât să intre iar in campanie.

In general, când dau accept ”prietenilor” mă uit inainte cine sunt și când dau la PER, minuneeee … de sub brad imi zâmbea Mihai Mircea Totpal, până ieri președinte PNL Bușteni, acum președinte PER Bușteni și cu un buchet de flori la picioare… noroc că stateam pe scaun că dacă nu, scăpau mulți de ”inconveniente” 🙂 .

Măi Mihai ! Acu` las-o dracu de treabă, am ințeles că ai ”rezolvat” cu PNL-ul că n-au căzut la pace la negocieri, dar cu PER-ul ce ai frate că-mi aduc aminte că ”doctrina PNL este stilul tău de viață?

Cât e tată diferența la ”cotizație” ? Se iese mai ieftin la harneală la ”verzi”?

Sunt eu vultur vopsit in papagal dar chestia asta cu amestecarea culorilor albastru-galben ca să dea verde se face numai la pictură și la print nicidecum in politică. In politică, la Bușteni amestecul de portocaliu cu albastru și cu galben dă ROȘU. Roșu de obicei indică STOP insă la Bușteni inseamnă NOUL STIL DE VIAȚĂ !

Dar să revin acum la PNL-Prahova care și-a dorit dezintegrarea PNL-Bușteni in urma negocierilor cu LIDERUL, animal politic in sensul bun al cuvântului, care de 12 ani ”miroase” din timp cum vor sta lucrurile și a decis să ia ”Cartonașul Roșu ” sau câștigător …

pnlperbusteni

Hmmm… păi dacă președintele PNL este Președintele PER ?! … Asta insemnă VÂNZAREA inaintea dizolvării, in final la VÂNZAREA ALEGERILOR LOCALE la Bușteni in interesul cui ?

Așadar STOP sau ROȘU la vot ! Pentru că dansul il facem noi alegătorii pe muzica unuia, acompaniat de niște instrumente ”dezacordate” și de ieșit iese tot cine trebuie.

Dragii moșului ”prin noi inșine” la SOMN că PNL-ul Bușteni s-a desfințat și nu vom mai avea șansa să zicem NE-AM LUAT BUȘTENIUL INAPOI!

BRAVO MIHAI MIRCEA TOTPAL și MULT SUCCES CU BRADUL ! Cei care mai au incă săgeți fii sigur că in tine vor ținti și in consilierii care până mai ieri erau săgeți !

Și incă o chestie interesantă, văzând site-ul PER.RO … LA PRAHOVA NU EXISTĂ FILIALĂ JUDEȚEANĂ 🙂 , prin analogie, o fi fost validat președinte M.M.T. de PER București sau de PER GALAȚI ? ori de PSD filiala VERDE ?

Poate vreun comentariu de la vreun reprezentant PNL Prahova, vreun punct de vedere PNL pe la CONTACT, așa … PENTRU cei 2000 și ceva de alegători la PREZIDENȚIALE din BUȘTENI, filiala DIZOLVATĂ ?

 

___Vizualizari 730

One thought on “PNL Bușteni S-A DESFINȚAT

  1. Dragul meu concetatean, sunt absolut uluit de puterea ta de “sinteza si analiza” si ca de fiecare data este foarte usor de abordat un subiect politic de pe postura de “carcotas … jucator de pe tusa”. Mi-ar placea sa te vad comentand ” fenomenul” un pic mai implicat, mai putin subiectiv (vezi sustinere pe fata ALDE Busteni … partid “social” prin excelenta!!! ) si poate un pic mai aproape de realitate. In concluzie nu vreau decat sa te felicit pentru spiritul civic de care dai dovata si sa te asigur de faptul ca Partidul Ecolocist Roman, prin Organizatia Busteni nu promoveaza decat obiective de interes comunitar local (cu doctrina liberala de centru-dreapta!) si ca deciziile personale asumate public nu presupun decat sinceritate, transparenta si devotament fata de orasul Busteni si cetatenii sai. Asa cum am procedat intotdeauna nu voi raspunde la provocari ci voi ramane fidel idei de intelegere si accepare a parerilor “pur obiective” venite din partea celor care au “dreptul moral” de a si le exprima. Te asigur in continuare de respectul meu ca si concetatean si “coleg de tura :-)” la insotirea copilasior nostri la/de la scoala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
002-1
Bușteniul s-a fluidizat din nou

Zice lumea că sunt eu cârcotaș și că văd numai lucrurile rele care se intâmplă prin grădina de după Poarta...

Afis-CE-15_V2_Sinaia
Spectacole istorice pe Valea Prahovei 28 – 30 August – Programul

În acest weekend, la Sinaia: Spectacol istoric cu arme, uniforme și gloanțe (oarbe) în Parcul Dimitrie Ghica Asociația Tradiția Militară,...

Close