La Bușteni – Blocurile se reabilitează termic pe banii Primăriei


ULTIMELE ARTICOLE

Odată cu trecerea la PSD a primarului fost PUR-PC-PD-PDL-PNL și a celor 1856 de membri din acelaș lanț, se văd rezultatele benefice ale negocierilor. Bușteniul beneficiază de fonduri guvernamentale pentru reabilitarea termică a blocurilor din Cartierul Cezar Petrescu și Telecabinei, sau cel puțin așa vom afla in curând, odată cu startul campaniei electorale.

Anvelopari busteni


Iarna viitoare va fi mai blândă pentru cetățenii de la blocuri măcar la portofel .

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a emis luna aceasta Ordinul 292/2016 prin care se stabilește finanțarea pentru Programul Național privind creșterea performanței energetice a blocurilor. Mai exact, a fost stabilită suma alocată de la bugetul de stat pentru reabilitarea termică și a fost întocmită lista localităților care vor beneficia de acești bani. Din Prahova, vor primi bani orașele Breaza, Sinaia și Bușteni.

În total, se alocă 25 milioane lei reprezentând cota ce trebuie asigurată de la bugetul de stat pentru reabilitarea termică a blocurilor, bani de care vor beneficia 33 de localități din țară. În general, este vorba despre lucrări deja începute în 2015 și care vor fi continuate anul acesta.

20160203_170035

Pentru reabilitarea termică, Guvernul CIOLOȘ ( n.r.) asigură 50% din fonduri, de la Bugetul Local se suportă 30%, iar 20% este contribuția asociațiilor de proprietari mai puțin la Bușteni unde totul este suportat de către Primărie ca măsura Socială aprobată de C.L. Bușteni .

În județul Prahova, trei localități primesc anul acesta bani de la bugetul de stat pentru reabilitarea termică a blocurilor:

Sinaia – pentru blocul nr. 5 de pe Strada Avram Iancu;

Breaza – pentru blocurile N3 (Strada Republicii), N1 și N2 (Strada Victoriei);

Bușteni – pentru blocurile 8 (Strada Cezar Petrescu), A8, A9, A11, A12, A13, A14, A15, B4, B6, B7 (Strada Telecabinei).

Așadar … Este destul de clar , Bușteniul va fi anvelopat in acest an 100% cu sprijinul Guvernului și cu sprijinul nemijlocit al Consilierilor Locali și al Primarului Dr. Ec. Emanoil Savin, dar și cu sprijinul nemijlocit al tuturor neproprietarilor de apartament de bloc, plătitori de taxe și impozite.

Să trăiți bine la căldură și să nu uitați cu cine trebuie să votați !

 

 

___Vizualizari 343

Facebook Comments

About ZiardeBusteni.ro - Cristian Achim

Fondator al Ziar de Busteni din dorinta de a promova Arealul Bucegilor, de a arata tuturor ca atat Bucegii cat si localitatile de la poalele lor reprezinta ceva. Ziar de Busteni a fost, este si va fi la dispozitia oricui doreste sa lase pentru viitor un mesaj, o fotografie un strigat, un sfat ... Nu sunt jurnalist !
Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Exista o subtila diferenta: toate documentele/deciziile oficiale folosesc termenul “anvelopare”, in vreme ce practica arata ca se ajunge la “polistirenizare”. Cine crede ca notiunile sunt similare este cel putin naiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *