COREGRAFIA DANSULUI TRADIŢIONAL ASTĂZI, A-IV-A EDIŢIE LA BUŞTENI

În perioada 16 – 20 martie 2016 va avea loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Colocviul Naţional „Coregrafia dansului tradiţional astăzi”. Aflată la cea de a IV-a ediţie, colocviul îşi propune realizarea unui schimb de experianţă între coregrafi şi dansatori din diferite zone etnografice ale ţării. Colocviul este organizat, de Asociaţia Aşezămintelor Culturale şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova în parteneriat cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” .

colocviul de coregrafie martie 2016

Ca şi la celelalte ediţii, vor fi prezentări şi studii practice de dansuri, precum şi modalităţi de reprezentare scenica a dansurilor, de data aceasta, cu dansuri tradiţionale din zona de munte a Banatului şi din zona Maramureş.

Prezentările vor fi făcute de maestrul coregraf Marius Ursu de la Ansamblul folcloric „Doina Timişului”, pentru zona Banatului şi maestrul coregraf Grigore Simionca de la Ansamblul folcloric Doruleţul” din Baia Mare, pentru zona Maramureşului.

Colocviul va cuprinde şi o secţiune destinată publicului larg, sub forma unui „Spectacol folcloric eveniment” susţinut vineri, 18 martie 2016, la ora 18.00 de Ansamblul folcloric „Cununa Bodului” de la Asociaţia culturală Bod, sub îndrumarea prof.coord. Luminiţa Hurlup şi coregraf Gheorghe Debu şi Grupul vocal „Haiducii Vlădicii” de la Casa de Cultură din Topoloveni, sub îndrumarea prof. Coord. Graţian Bădescu şi dir. Emil Antohi.

Intrarea la spectacol va fi liberă.

___Vizualizari 638

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
busteni-epic-2015-10696
Busteni Epic 2015 – Concurs de Mountain Bike – 19 Septembrie

Pe 19 septembrie 2015, în Bușteni, pe potecile din Munții Baiului,  SC Montan Expert SRL Bușteni, organizează un concurs de Mountain...

052
Strategia de Demolare Durabilă a Enclavei Bușteni – prima parte

Când vrei cu tot dinadinsul să distrugi un oraș o poți face, toată treaba este să ai la indemână o...

Close