Cantonul Jepi a fost scos la VÂNZARE, Bucegiul riscă să fie INCHIS, Emanoil Savin candidează din nou

Lunile Noiembrie și Decembrie fiind mai călduroase au incălzit creierele gânditorilor intru găsirea surselor de finanțare la Bugetul Local și ce să vezi, au mai descoperit un teren cu tot cu cladire NEVÂNDUT.

canton jepi interior 11

Astfel, in 07.12.2015, cu onor, Consiliul Local Bușteni a votat ”Vânzarea prin licitație publică cu strigare a imobilului CANTON JEPI ( Schiell )…”  cu tot cu teren și cu ”Casa Naturaliștilor” in urma Expunerii de motive a d-lui Primar dar și in urma unui Raport de specialitate cu numărul 13810/7.12.2015 care este ILEGAL .

Vanzare schiell 1

vanzare schiell 2

De ce este ilegal ? Hmm 🙂 … oricât de extraordinare ar fi ședințele unui Consiliu Local prin țara numită România, inclușiv in localitatea incă nenumită SAVINEȘTI ci BUȘTENI, Consilierii Locali trebuie să primească MATERIALELE DE ȘEDINȚĂ cu cel puțin 10 zile inainte ( 3 zile  la extraordinar ) pentru a putea ANALIZA , pentru că altfel hotărăsc ca  ” *OII” .

canton jepi 2

Problema analizei care ar fi trebuit făcută ar fi :

  • Dacă terenul va deveni PRIVAT, … ALO … Domnii Consilieri ! … Pe unde mai trec DRUMEȚII inspre sau dinspre Bușteni pe traseul JEPILOR MARI ? … că altă cale de acces nu este nici spre Piatra Arsă nici spre CARAIMAN .

traseu jepii mari bucegi 4

  • Se va intâmpla cumva ca la Babele, când un anumit domn, cu ”căbănuță” a trântit un gard taman in traseul turistic interzicând trecerea turiștilor?
  • Cine va dori să reconstruiască sau să reamenajeze spațiul … Pe unde va aduce materialele și cu ce ? … că imi aduc aminte ca pe ( până ) acolo este clar Zonă strictă de protecție a PNB, Sit Natura 2000, iar când s-a pus problema ca cei cu 4×4 să utilizeze drumul de Babele pe la Piatra Arsă ( care nu trece prin Jnepeniș ) a fost război !
  • Nu cumva s-a gândit cineva cum să optimizeze profiturile SC Teleferic S.A. ?
  • Cantonul Jepi este punct de belvedere a Văii Prahovei … păi nu era NORMAL să se realizeze un PROIECT TURISTIC iar INVESTITORUL să primească un drept de SUPERFICIE pe teren și cladire ? … cam ca la acea Bisericuță pe 3000 mp din Piciorul Babelor dar locația să RĂMÂNĂ a Bușteniului, sau a viitorului cătun SAVINEȘTI ?

traseu jepii mari bucegi 3

Eu nu ințeleg cum valoarea unui teren superamplasat, cu o cladire, ce-i drept dărăpănată, insă a ajuns așa tot din cauza ”bunei gospodăreli” a proprietarilor ( ORAȘUL BUȘTENI ) să poată fi 22.000 Euro,  sau cumva 44 euro / mp , ce EVALUATORI au evaluat ? Nu cumva au uitat vreun zero ? 

Mă intreb pe zi ce trece … Cine a votat Consiliul Local și DE CE ? … Da, preastimați ALEGĂTORI , i-ați trimis acolo să vă REPREZINTE ? Asta DORIȚI – Vânzarea BUȘTENIULUI și DISPARIȚIA LUI ?

Că dacă tot doriți chestia asta vă dau o veste BUNĂ, BUNĂ … Domnul Primar VA CANDIDA … din nou ! ( stire pe surse ) și va avea aceiași consilieri pe liste , spre bucuria celor 72% dintre locuitorii cu drept de vot care se și prezintă.

Revin la ce am spus, nu că m-aș opune ”reabilitării” Cantonului Jepi, dar soluția ar fi să se găsească un investitor in parteneriat cu CL Bușteni sau cu Primăria ( NU CU PRIMARUL 🙂 ) , care să realizeze acolo ceva turistic, de care să beneficieze TURIȘTII, INVESTITORUL și ORAȘUL, că dacă se vinde, va fi PROPRIETATE PRIVATĂ și cam gata cu turismul pe acolo.

Și ar mai fi multe de spus și de scris insă , oricum , nu cred că vă mai interesează de acest oraș incă nenumit SAVINEȘTI ci BUȘTENI .

Nici măcar nu trebuie să distribuiți acest articol, nici măcar nu trebuie să comentați, nici măcar nu trebuie să vorbiți despre asta, că nu afectează pe NIMENI .

 

___Vizualizari 8469

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
002
Bușteni, Capitala Alpinismului Românesc intre trecut și

Ieri anunțam un mare eveniment care poate revigora tradiția alpinismului in Bucegi. Intr-adevăr evenimentul a avut loc, invitații principali fiind...

Busteniul are Viceprimar !

Precum spuneam in articolul de ieri, astazi, 16.11.2020, la initiativa a 7 consilieri locali a avut loc sedinta de alegere...

Close