ULTIMELE ARTICOLE * Inregistrare/logare *

Sătul fiind de aglomerația Văii Prahovei m-am gândit să merg pe Valea Doftanei să revăd Barajul Paltinul și să admir pădurile ruginii, că pe aici pe la noi in afară de aerul irespirabil de pe DN1 și claxoanele interminabile care-ți distrug orice plăcere nu prea mai ai ce admira. Zic jos, la poalele Bucegilor, nu sus in vârful lor.

028


Am lăsat Sinaia in spate și am intrat prin Câmpina, pe Muscel, pe la Fântâna cu cireși, fostul Sat de Vacanță ( o ruină ), am intersectat drumul ce duce la Spitalul Voila, și m-am deplasat in jos 🙂 spre drumul de Valea Doftanei.

003

Fântâna cu cireși, amenajare loc de pic-nic

004

Și in sfârșit am ajuns la Barajul Paltinu :

008 010 011 012 013 014 017

Aproape că nu-mi venea să mai plec din micuța parcare insă …

021 022 025 026

In anii copilăriei mele aici era un ”complex turistic” , mici, fripturi, bere, corturi, distractie, acum pasc doar niște văcuțe care spășite cred că se gândeau la boii care au lăsat in paraginaă complexul.

027

Am plecat si din acest punct de belvedere, m-am dus spre Valea Negrașului iar la intoarcere am luat-o pe drumul de Secăria, care este asfaltat ca-n palmă până la limita cu orașul Comarnic.

032 033 035 036

O plimbare plăcută până in vârful Secăriei iar de la intrarea in Comarnic ( dinspre Secăria ) mi-am blestemat roțile și cred că mi-am lăsat mintea prin gropile făcute cu cap de cei de la Hidro Prahova DUPĂ ce se asfaltase drumul. Nu vă arăt poze 🙂 .

Oricum ar fi, dacă aș fi din București și m-aș indrepta spre Valea Prahovei, decât să stau cu orele in coloană intre Breaza și Comarnic mai bine aș face un ocol prin Câmpina pe ruta descrisă, merită și deranjul și se scutește și o grămadă de timp.

De precizat că am plecat la ora 14.00 din Bușteni și am ajuns inapoi la ora 17.00, ținând cont că este Sâmbătă, 3 ore de nestat in coloană, opriri in diverse puncte, poze, suc, prăjiturele, peisaje și aer curat … Tomna ruginie, Valea Doftanei – Tărâm de basm .

___Vizualizari 610

Valea Doftanei – Tărâm de basm
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pentru a vizualiza conținutul

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Read more:
DSCN5015
Din prepuțul gândirii, ce trebuie să știți sau să nu vedeți, prin Bucegi.

Acum câteva săptămâni citeam despre Centrul de Informare si Promovare Turistică Predeal că s-a inchis și că va fi concesionat...

00025cooperativa-tricolorul
Fabrica de hârtie – modernizare istorică – repostare

Nr. 31. Fotografie realizată în 1920 , reprezintă Cooperativa Orășenească "Tricolorul" . La etaj funcționa Școala Germană dimineața si cea...

Close