Busteni Epic 2015 – Concurs de Mountain Bike – 19 Septembrie

Pe 19 septembrie 2015, în Bușteni, pe potecile din Munții Baiului,  SC Montan Expert SRL Bușteni, organizează un concurs de Mountain Bike.

Competiția și-a propus să aducă la start peste 100 de rideri, care se vor întrece, începând cu orele 10.00, în cadrul a două categorii de concurs – băieți și fete. Traseul este relativ dificil, dar pitoresc.


Descriere traseu
Cursa începe din apropierea Castelului Cantacuzino cu o urcare susținută, pe drum forestier, tasat, având zone cu șleauri și zone cu pietriș. După primii 5 km de urcare cu o pantă medie de 9.7% se iese în golul alpin unde urmează o porțiune de 5 km de urcare susținută până în creasta Munților Baiului. Traseul continuă cu o coborâre abruptă, pe iarbă, cu bolovani răzleți, pe un tronson de 1.5 km, urmând apoi o muchie descendentă, de cca 3 km spre intrarea în pădure. Urmează o coborâre de 3 km, în serpentine, prin pădure, până la bifurcația înspre Cartierul Cumpătu din Sinaia. Se continuă drumul spre dreapta, spre Zamora, pe poteca de pământ, încă 1 km, până la întâlnirea drumului forestier care coboară în cartierul Piatra Arsă din Poiana Țapului, până în strada Saelelor, de unde traseul continuă până lângă calea ferată. Înainte de calea ferată se virează dreapta pe strada Piatra Arsă, care continuă cu strada Crinei. La intersecția cu strada Splaiul Zamorei se va vira dreapta și apoi, după 25 m, stânga pe strada Panduri, se continuă pe strada Zamorei până la SOSIRE, situată în apropierea Pensiunii Clasic.

Date tehnice
Cursa are dificultate  medie spre dificilă, ea este recomandată cicliștilor cu experiență în traseele montane.
– lungime – 22.5 km
– diferență de nivel 1050 m
– altitudine maximă 1860 m
– două puncte de rehidratare –  unul la plecare și unul pe traseu
– timp limită de parcurgere a traseului – 4 ore
– categorii de concurs- femin și masculin open

Regulamentul concursului poate fi descărcat de aici.

Taxa de participare se va achita în contul SC Montan Expert SRL, Bușteni, CUI 34204153, Banca Transilvania, cont RO10BTRLRONCRT0289553401, fiind de:
– până la data de 13.09.2015 – 35 lei
– în perioada 13.09.2015 – 17.09.2015 – 45 lei
– după 17 septembrie și pe loc (numerar) – 70 lei

Premiile:
Premiul I – la cele două categorii – 500 lei
Premiul II – la cele două categorii – la Cabana Gura Diham, cazare două nopți, pentru două persoane, mic dejun inclus și o plimbare cu telecabina la Babele.
Premiul III – la cele două categorii –  la Pensiunea Clasic, cazare două nopți pentru două persoane și o plimbare cu telecabina la Babele.
Primii o sută de participanți, care vor termina concursul, vor beneficia de vouchere de 10% reducere la Park Aventura.

„Bușteni Epic 2015” se bucură de susținerea partenerilor: „Asociația Adevărații Veloprieteni”, Primăria orașului Bușteni, Borsec, Aquatique, Cabana Gura Diham, Pensiunea Classic, Asociația Salvatorilor Montani Dâmbovița, Escapade Adventure Park – Zamora și alți prieteni entuziaști.

Mai multe detalii despre eveniment pe MERG.IN

___Vizualizari 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Se aproba Bugetul 2022 si Strategia de dezvoltare durabila a orasului in 22.02.2022

N-am mai scris de mult timp in Ziar de Bușteni referitor la anumite probleme sau evenimente ce se petrec pe...

Kalinderu se reconcesionează pe 4 mai 2017

In săptâmâna mare, in joia mare, când IUDA l-a vândut pe ISUS, in această zi de 13, ca și Ordonanța...

Close