NU RENUNȚA LA ORA DE RELIGIE !

Am trecut prin multe in viață și n-am fost prea ”bisericos” insă am crezut in Dumnezeu.

Am crezut in Dumnezeu pentru că cei de acasă mi-au arătat că El insemnă SPERANȚĂ, BUNĂTATE, INVĂȚĂMINTE, TOLERANȚĂ, IUBIRE, CINSTE și multe altele.

In școala primară, n-am prins ore de religie pentru că era inainte de ’89 și nici in gimnaziu că era imediat după, dar asta nu insemnă că nu știam sau că nu simțeam că lipsește ceva.

035

Imi aduc aminte că erau și atunci SĂRBĂTORI de Paște, de Crăciun, Sfânta Maria, Sfânta Treime, Boboteaza, Sf. Andrei, Posturi , se făceau nunți și botezuri și mergeam la Biserică, știam Ingerașul și Tatăl Nostru, dar nu auzisem incă de Hallowin sau Sf. Valentin.

Acum au rămas ceeace spuneam, au apărut altele noi dar au apărut și o GRĂMADĂ de alte avantaje pentru CREDINCIOȘI, in special ortodocși cum ar fii PRIME, BONURI , TOMBOLE, VACANȚE, ZILE LIBERE, PLATA DUBLĂ A ZILELOR LIBERE și a mai apărut și ORA DE RELIGIE OPȚIONALĂ IN ȘCOLI .

Acum BRUSC, pentru că unui grup FOARTE MIC, nu-i place de Dumnezeu și totodată nu-i place să completeze o foaie de hârtie cu Nume, Prenume, CNP și numele copilului/elevului,   ORA DE RELIGIE OPȚIONALĂ dar cuprinsă in programa școlară a devevenit NECONSTITUȚIONALĂ și este OBLIGATORIU să faci TU ca părinte o cerere.

Deșteaptă mișcare din partea unor ”nesimțiți”, să pui  90 % dintre oameni să facă rost de cerere să o completeze să o depună la scoală cu număr de inregistrare, să pui școlile să tipărească cererile, să trimită părinților cererile, Ministerul invățământului să vuiască in mijlocul jocului, Biserica să clocotească și multe alte implicații.

Așadar pentru TOȚI CEI CARE ȘTIU cum ii cheamă, cum se numesc copii lor și CRED in DUMNEZEU , indiferent de cultul religios vă rog să completați formularul de mai jos după ce il printați și vă rog să-l depuneți la instituția de invățământ unde copilul dvs este inscris până cel târziu pe data de 27 februarie 2015.

Sper din tot sufletul că LENEA , PROSTIA și NESIMȚIREA  nu vor invinge și că, INCĂ, 90% din țara asta nu și-a pierdut ultima fărâmă de crediță.

 

Formularul care ar trebui completat ( Selectați , COPY / Paste sau click dreapta – Print ) :

 

Anexa 1

Nr. …………../……………….

CERERE

Domnule director / doamnă director,

Subsemnatul/subsemnata, …………………………………………………………….(nume, inițiala tatălui, prenume ) având CNP ……………………………………………………………., părinte / reprezentant legal al elevului / elev major ………………………………………………………………… (nume,prenume), inscris / inscrisă in anul scolar 2014 – 2015 in unitatea de invățământ ………………………………………………….. ( numele unității de invățământ din ………………………………………………………(numele localitatii), județul …………………………../ municipiul București, in clasa ……., prin prezenta solicit participarea fiicei mele / fiului meu /mea la orele de religie.

Menționez că doresc participarea fiice mele / fiului meu / mea la orele de religie ale cultului ……………………………………………….. (se va trece numele cultului solicitat, din lista cultelor recunoscute prezentată mai jos, conform prevederilor Legii cultelor nr. 489/2006).

Data Semnătura,

Domnului director/doamnei director a

……………………………………………………………(numele unității de ânvățământ )

Dacă Școala incă nu a avut posibilitatea să vă transmită acest formular NU EZITAȚI SĂ-L COMPLETAȚI ȘI SĂ-L DEPUNEȚI.

NU RENUNȚA LA ORA DE RELIGIE !

Totodată rog toate publicațiile online să preia acest articol sau să realizeze unul de acest gen, Autoritățile Locale să se implice și să ajute Școlile in mediatizarea și distribuirea formularului de mai sus așa cum se intâmplă spre exemplu la ALEGERILE de orice tip.

Este prima dată când le CER cititorilor să DISTRIBUIE un articol, in rest este OPȚIONAL . Vă mulțumesc pentru spijin !

___Vizualizari 833

2 thoughts on “NU RENUNȚA LA ORA DE RELIGIE !

  1. În opinia mea, religia nu are ce căuta în școală.

    Dacă părinții acelor copii respectă/susțin religia, n-au decît s-o predea copiilor lor acasă. Cu așa ocazie numai bine răsfoiesc încă o dată Biblia – asta, bineînțeles, dacă au pus vreodată în viața lor mîna pe ea.

    Nu poți să pretinzi că ești creștin, dar să ai nevoie de un intermediar (școala publică) pentru a preda propriului tău copil noțiuni elementare de religie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN3403
Lumină feerică la Bușteni

Primul simbol al orașului Busteni, Crucea Eroilor neamului are pentru prima oară concurent. Pentru prima oară orașul Bușteni nu mai...

Strategie , MiniMall și alte investiții la Bușteni, din ședința CL de ieri.

Precum spuneam in articolul anterior, am participat la ședința ordinară a CL Bușteni din data de 30 iunie 2021. Titlul...

Close