Vorbe-n gură 3

Imi beau cafeaua pe balcon admirând peisajul Bucegilor, trenulețul turistic circulă, plin de turiști care fac o primă escală la Urlătoarea și apoi se duc in cartierul rezidențial din Piatra Arsă. Este liniște deplină, doar ciripitul păsărelelor se aude. De când cu Autostrada Comarnic Brașov vârâtă pe sub Baiu nu mai este poluare, nici fonică nici de altă natură.

Dau drumul la televizor, pe știri… Astăzi Președintele țării și Președinții de la Parlament și Senat fac recrutări pentru Guvern și Parlament la școlile primare, de ceva timp avem doar Parlament și Guvern de ”fete mari”, frumoase, imaculate, cinstite, nu mai e ca pe timpuri, corupție, scandaluri, drăgușence și guți, totul este un rai…

vestitorul primaverii

Țrrrrr… mă trezesc și vreau să arunc telefonul … ”faceți-aș ceva !” … mormăi un Alo DA !

Hai la o cafea că am venit la Bușteni !

Bine, peste 15 minute , jos la …

OK !

Mda ! visul meu s-a spulberat dar m-a sunat un vechi prieten, cel din ”Vorbe-n gură 2”, așa că hai să mai vorbim câte ceva 🙂 .

Ne pupăm ca nu ne-am văzut pe anul ăsta și incepe…

Băi frațiwer, tu vezi ce se intâmplă pe la noi pe la București, ți-i leagă p-ăștia mai abitir ca pe timpul Inchiziției, Ai văzut ce lovită se dă Udrea cu Dosarul Bute, că cică-i făcătură, vezi de treabă că pun pariu sută-n mie că știa sigur că o saltă dar a creat circul ăsta ca să credem noi ”pulimea” că e totul orchestrat.

Le-a dat ăstora termen tată, cică și-a depus mandatul la ”parașutiști” dimineața și apoi că face declarații de presă mai târziu, după amiază … adică poate își bagă ăștia mințile-n cap și o iartă, circ, n-a mai primit nici un telefon și a dat basme cu Coldea și cu Codruța cu servicii paralele, cu stat paralel cu d’astea.

Bă ! Ăștia doi chiar își fac treba, n-au mamă, n-au tată, vor să facă ordine. Păcat că fac o ordine un pic cam forțată, a dispărut ”prezumția de nevinovăție” și a apărut ”presupunerea rezonabilădar”, ceva de genul, dovedește tu că ești nevinovat, dar asta e, vezi tu, asta se intâmplă de la Cioacă incoace, s-a creat precedentul.

Vrea țara ”sânge”, ne-au indobitocit și ne-au infometat in ăștia 10 ani, dar acum le-a scăpat manipularea de sub control, acum iși culeg roadele prostiei lor. Acum cei de la DNA ne arată ”ghiftuiții” și noi salivăm a pușcărie și a linșaj stradal.

Dacă te uiți atent la ce se intâmplă, la sumele care se vehiculează, totul este de fapt o leapșă, pică ”papagalii de caton” pentru că n-au ințeles un lucru …

– Prietene ! Ce mai faci ? Ce fac ai tăi ? …

Lasă, lasă că sunt bine, dar stai să-ți mai spun. Ziceam că ăștia sunt niște papagali de carton, păi da, ai făcut tu un calcul cu câți bani cică au luat șpagă fiecare, in parte? Păi calculează și vei vedea că depâșește PIB-ul țării și masa monetară, și e normal pentru că de fapt ăștia au plimbat o singură sumă, au furat-o de la unul la altul, iar acum sunt prezentați la momente diferite . Niciunul nu s-a imbogățit, doar au trăit ceva mai bine, au huzurit te miri pe unde dar la final … pușcărie și faliment și banii s-au dus la altul care a reluat ciclul și tot așa.

Dar ști ce am observat eu dar văd că nu observă nimeni, incă ? Toți ăștia  care sunt luați acum sunt toți absolventi ai Colegiului Național de Apărare, toți sunt colegi de bancă, toți au invățat același lucru, toți s-au tras unul pe altul in sus. Ce nu ști ce-i Colegiului Național de Apărare? … dă-i pe ”goagăl” 🙂 și o să te crăcănezi, dar de departe cel mai tare dintre ei e ăsta al vostru care din sculer matrițer a absolvit in 2003 Colegiul, leat cu președintele CEC-ului dacă nu mă inșel și cred că i-a fost discipolă in ale securității tocmai Udrea prin 2005. Ce ai uitat de lista cu ”Coloneii” și ”acoperiții”.

Cel mai mult m-a intristat in tot circul ăsta Nastasia, care a dat-o pe goarnă pe ”Doamna Udrea”, omul ei de incredere, cam nasol să vezi că te toarnă mâna dreaptă, și auzisem că l-a făcut mare de tot, la protejat, la făcut om … mai ții tu minte in 2012 când i-a cedat terenul, taman in prima ședință de consiliu de după ”locale” ? 🙂

Mai trage-ți și tu sufletul un pic ! 

Lasă că n-am timp. Am văzut articolul cu defrișarile de la Caminul Alpin, și am citit și pe ”mamsăturat”, cam tare faza cu dărâmatul dar mai și-o merită câte unii, dar acolo dacă e așa, cu zona aia protejată că-i sit Natura 2000 cum mama naibii s-a defrișat pentru Fun Park și pentru Kalinderu 2 ??? ĂĂĂ ??? că așa cum am vazut eu e tot protecție strictă? Și dacă e așa de protecție strictă cum iși mai face primaru’ HOTELUL ală pe juma de hectar?

Care hotel mă? care hotel, care teren ?

Ăla mă care e in stânga la Kalinderu, padurea aia in pantă care se tot chinuie să o defrișeze, să facă schimb de teren cu ăia de la Vaslui să impadurească, cu taxe cu alea, alea …

Nu știu nimic dar mai zi …

Terenul ăla care nu are loc de trecere decât prin parcarea mică de la bază …

Nu este terenul lui prietene, că dacă era, până acum …

Vezi de treabă că-i al lui dar cică e pe numele unuia de prin Zamora, are o denumire care-mi scapă, dar când imi aduc aminte te sun și-ti spun.

Acuma hai că plec că trebuie să ajung undeva.

Te-am pupat, pa !

 

 

 

 

 

___Vizualizari 548

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
st3
Sentimente… stări… între REAL şi PATOLOGIC

Frumoasa zi de luni, stateam pe seara si citeam... N-am sa va spun tot ce citesc, am vazut poze care...

ghici-ce-e
Misterele Bucegilor – Plăcuțele de la Sinaia și localizarea Comorii Poporului Dac

Poate că istoria românilor ar suna altfel dacă ar fi luate in seamă TĂBLIȚELE DE PLUMB DE LA SINAIA. Diverse...

Close