69 de cetățeni de onoare ai orașului Bușteni

Atâția sunt sau are Orașul Bușteni.

19 dintre ei au fost făcuți cetățeni de onoare până in 2004, restul de 50, din 2004 și pană in prezent ( 2015 ) iar din acestia doar 15 au fost sau sunt buștenari get beget, restul …

Suntem prima localitate din țară cu această densitate de cetățeni de onoare la numărul de locuitori. Foarte bine ! Numai că 32 de cetățeni au devenit de onoare pentru că sau deoarece. Habar nu aveau unde se află Bușteniul pe hartă insă datorită faptului că ne-au făcut onoarea să ne mănânce tradiționalul porc de crăciun in cadru festiv au fost ”inobilați” cu titlul suprem de cetățean de onoare al orașului Bușteni.

Este foarte drept că unii dintre ei sunt somități in diverse domenii ( medicină, muzică, literatură, etc ) insă sunt și unii care … dar ce o insemna să fi cetățean de onoare ?

Păi in primul rând nu plătești taxe si impozite locale, apoi primești (doar pe hârtie in 90% din cazuri ) 500 mp de teren, iar apoi ( in 90% din cazuri ) belești in fiecare an șoriciul unui porc de Crăciun in compania celui mai tare edil din România, nimeni altul decât Dr. Economist Emanoil Savin in ambianța instrumentală a lui ”Gicu” de la Ciocănești asta până se va găsi vreo altă sărbătoare tradițională unde se belește altceva, spre exemplu mielul de Paște 🙂  .

Suuuperrrr onoare să fi cetățean de onoare al orașului.

După ce ai fost ”numit” cetățean de onoare nu trebuie să mai vorbești vreo vorbă despre locul acesta si eventual nu este necesar nici macar să te intrebi cum vei intra in posesia celor 500 de mp de tere pentru că vei avea surprize 🙂 .

Din 2004 până in prezent am văzut doar 4 sau 5 persoane care au primit teren din care am auzit că numai 2 s-au și apucat să construiască ceva, insă terenul nu este așa cum s-ar aștepta toată lumea pe Valea Cerbului ci in cu totul alte locații pentru că de fapt Valea Cerbului cam este proprietatea privată a altcuiva 🙂 .

Totuși dacă este să calculăm in perioada 2004 – 2014 au fost ”improprietăriți” 50 de cetățeni cu 500 mp de teren deci 25.000 mp de teren sau 2,5 hectare 🙂 🙂 🙂

Acum, nu știu dacă cei 50 iși dau seama de faptul că au luat țeapă dar cu siguranță și-au asociat numele sau renumele cu ceva hilar și comic pe de o parte iar pe de alta și-au pierdut din prestanță in ochii ”neimpământeniților” de pe aici, tineri pană in 35 de ani care au primit terenuri pentru case dar care neavând posibilități materiale au ”pierdut” terenurile, acestea reintrând in patrimoniul Primăriei sau și mai tragic , tineri care au primit răspunsuri negative la cereri pentru că ”nu avem teren” .

Este destul de ciudat să ai un teren ( primit de la Primarie) pentru că ești buștenar tânăr , să nu poți construi că n-ai bani, să-l dai inapoi sau să nu primești teren pentru că ”nu avem”,  iar in același timp să vezi ”boierii” și ”grofii” că au teren si nici măcar nu și-l ingradesc, dar și mai ciudat este să-i vezi pe aceeiași tineri cu familiile lor cu tot aplaudând la fel de fel de manifestari un nou cetățean care primește moca un teren pe care nu-l va pierde niciodată.

In cele din urmă este foarte ciudat să mori la datorie după ce ai creat un oraș și să nu fi făcut ”cetățean de onoare post mortem”…

ion vasilescu

… dar acest subiect il voi trata cu totul si cu totul separat cu argumente cu tot, pentru că dacă moare unul de-al nostru ( buștenar) se pare că il uităm pe loc ( 80 de inși prezenți pe ultimul drum ) , dar dacă-și sucește glezna vreun ”vedet fotbaliator” este făcut pe loc ”cetățean de onoare” și i se mai dă și câte un ajutor.

Aștept cu interes următoarele improprietăriri !

Lista cetățenilor de onoare 

 

 

 

 

 

___Vizualizari 2535

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sedință ordinară a CL Bușteni in 28.09.2017, ordinea de zi și votul

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de...

Deturnare de fonduri pe banii contribuabililor la Bușteni, de sărbători

In primul rând , ”La mulți ani !” dragi cititori.  Aș fi preferat ca primul articol in anul 2024 să...

Close