ULTIMELE ARTICOLE * Inregistrare/logare *

In fiecare an, pe 17 octombrie, este marcată Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), prin rezoluţia 47/196 din 22 decembrie 1992. Iniţiativa marcării unei astfel de zile la nivel mondial a venit din partea organizaţiei non-guvernamentale “Ajutor pentru toţi dezmoşteniţii sorţii – Lumea a Patra”, cu sediul în Franţa, fondată de preotul Joseph Wresinski.

Sărăcia la nivel mondial este un „stil de viaţă” în unele ţări din lume, iar organizaţiile mondiale par să nu aibă politici coerente de sprijin pentru aceste naţiuni. Conform unui clasament realizat de experţii Băncii Mondiale, Haiti este cea mai săracă ţară din lume, fiind urmată de Guineea Ecuadorială şi Zimbawe. Iată câteva date despre cele mai sărace 5 ţări din lume:
• În Haiti, rata sărăciei a atins 77%, la o populaţie de circa 10 milioane de oameni.


• În Guineea Ecuatorială, rata sărăciei a atins 76,8%, la o populaţie destul de redusă numeric – circa 720.000 de persoane

• În Zimbabwe, rata sărăciei este de 72% la o populaţie de circa 12,8 milioane de oameni.

• Republica Democratică Congo, a patra în clasamentul Băncii Mondiale privind cele mai sărace ţări din lume, are o rată a sărăciei de 71,3%, la o populaţie de 67,7 milioane de oameni.

• A cincea cea mai săracă ţară din lume este Regatul Swaziland, în care rata sărăciei a ajuns la 69 %, la o populaţie de circa 1 milion de locuitori.

În UE, Bulgaria continuă să fie cel mai sărac stat din Uniunea Europeană, vecinii de la sud de Dunăre înregistrând cea mai ridicată rată de săracie dintre cele 28 de state membre UE – 49,3 %.
Pe locul doi se află România, cu o rată a sărăciei de 41,7 %, în timp ce locul al treilea este ocupat de Letonia – 36,2 %, iar Grecia ocupă a patra poziţie în acest top.

În România, harta sărăciei arată că în regiunea de nord – est se înregistrează cea mai mare rată a sărăciei, toate cele şase judeţe din acea regiune prezentând un risc ridicat de sărăcie. De asemenea, regiunea de sud este eterogenă, cuprinzând judeţe cu rate foarte ridicate ale sărăciei, cum ar fi Călăraşi şi Teleorman, precum şi judeţe cu rate relativ scăzute, cum ar fi Prahova.

Sursa:  rador.ro

In București Ziua Internațională a Săraciei a fost marcată printr-un maraton organizat de organizația ”Salvați Copii”.

Foamete

 

 

Pentru a nu rămâne chiar pe ultimul loc se pare că la Bușteni această zi a fost marcată prin SPARGEREA unei bănci , antrenamentul realizându-se săptămâna trecută intr-un supermarket din Sinaia, pentru că Valea Prahovei este una din cele mai BOGATE zone turistice, organizatorii incă nu au fost prinși dar urmează 🙂 .

 

___Vizualizari 411

Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Read more:
00011poianatapului
Poiana Tapului – Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena

Fotografie realizată în 1936, reprezintă Poiana Țapului, Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, sfințită în ziua de duminică 13 decembrie...

0217Vipera_berus1
Toate speciile protejate din situl Natura 2000 – Bucegi – update

Deocamdata acest material este la stadiu de minimă informare dar cel puțin poate servi din punct de vedere vizual la...

Close