Ziua de gătit


ULTIMELE ARTICOLE

Astăzi este sâmbătă şi plouă, s-a dus ziua de grătar. Asta e ! Dar … vă propun o reţetă simplă şidelicioasă , adică MUSACA DE CARTOFI.

Ingrediente 

8 – 10 cartofi potriviti

500 grame carne de porc

1 buc. morcov mare

1 ceapa

3 caţei de usturoi

sare, cimbru, piper, oregano

100 grame ulei

100 grame unt sau margarină pentru tapetat tava


 

Mod de preparare 

Se fierb cartofii in coajă, se taie ceapa si usturoiul  in bucăţele mici, morcovul se dă prin răzătoare, carnea se taie bucăţele mici ( Nu se dă prin maşina de tocat !)

Se ia un vas de Yena sau o tavă adâncă şi se tapeteză cu unt.

Se taie cartofii rondele si se aşează in tavă, peste se presară 1/4 din morcov şi câţiva clini de ceapă, se presară piper, oregano, cimbru,

Ceapa impreuna cu usturoiul şi morcovul se călesc in ulei dupa care se adaugă carnea taiată şi se prajeşte 10 minute la foc potrivit.

Se adaugă stratul de carne peste primul strat de cartofi , apoi se pune cel de-al doi-lea strat de cartofi, peste care se presară piper, cimbru, oregano, sare si boia dulce după gust.

Se dă la cuptor 30 minute după care se scoate . Peste se poate adăuga un strat de smântană

Se serveşte fierbinte.

This slideshow requires JavaScript.

POFTĂ BUNĂ !

 

 

___Vizualizari 283

Facebook Comments

About ZiardeBusteni.ro - Cristian Achim

Fondator al Ziar de Busteni din dorinta de a promova Arealul Bucegilor, de a arata tuturor ca atat Bucegii cat si localitatile de la poalele lor reprezinta ceva. Ziar de Busteni a fost, este si va fi la dispozitia oricui doreste sa lase pentru viitor un mesaj, o fotografie un strigat, un sfat ... Nu sunt jurnalist !
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *