Traficul AERIAN pe DN1 fluidizat!

Acum două săptămâni eram anunțați de toată media că in Valea Prahovei se vor inaugura de Sfânta Maria patru pasarele pietonale pentru fluidizarea traficului pe DN1 dintre care două provizorii 🙂  la Bușteni.DSCN1878

N-a fost să fie pe 15 august ci pe 18 iar in tot acest răstimp s-a lucrat zi și noapte, ca pe vremuri, la lumina becului stradal pe timp de noapte, cănd a iesit ceva mai scurt s-a prelungit, cănd a ieșit ceva mai lung s-a tăiat, pentru a se matura betonul de inaltă rezistență  in 28 de zile au fost aduse echipe de suflători in beton, s-a vopsit și s-a sudat peste și s-a vopsit din nou pe timp de noapte cu lanterna, s-a lucrat in zi de sărbătoare (MARE),  dar… au fost inaugurate cu SUCCES pasarela/lele ( atenție vopsit proaspăt ) probizoriin.r.  PROBABIL PROVIZORII = PROBIZORII – pentru a utiliza cât mai puțin spațiul de scris)

Astfel astăzi 18 august pasarela din Centrul Orașului Bușteni a fost in sfârșit inaugurată, chiar dacă primii pietoni au reușit să steargă vopseaua proaspăt dată.

O chestie interesantă totuși pentru fluidizarea asta probizorie este că s-au pus două pasarele și s-au șters patru treceri de pietoni. Tare nu!

Nu știu cum s-a inaugurat pentru că nu am auzit să fi participat vreo echipă de panglicari ( n.r. personalități care taie panglici 🙂  , dacă aveți alt sinonim lasați-l la comentarii. ) dar este cert faptul că nici echipele de la unele posturi TV nu auziseră și erau prezente să filmeze marea inaugurare.

 

DSCN1907 DSCN1891

Pentru conducătorii auto: – ar trebui să știe că traficul auto pe DN 1 la Bușteni a fost fluidizat, de acum inainte in loc să facă 120 de minute pentru a parcurge distanța Sinaia – Azuga , vor face 116 minute, asta dacă in fiecare zi vor exista polițiști la trecerile de pietoni șterse, dacă nu, NU! … asta numai in 19% din an plus week-end-urile și sărbătorile legale

DSCN1913

Acum un pic despre pietoni:  Aceștia sunt foarte mulțumiti și au devenit indiferent de vârstă foarte romantici, vorbesc numai despre păsărele și păsărici de toate genurile, feminin, masculin și neutru cu precădere adresate mamelor și morților mamelor celor care au avut idea proBizoratului unor pasarele.

 

Alți  fericiți  sunt bicicliști pentru că au fost create două noi tronsoane sau trasee a câte 100 de trepte asta dacă incă nu și-au dat seama că marcajul negru de pe jos spune câ nu mai există trecere de pietoni. Va fi interesant cum vor folosi cei de la Poliția Locală, Poliție și Casa Româno Franceză, pasarelele pentru a ajunge rapid la Primărie. Și viceversa este valabilă.

Și mai fericiți sunt cei cu dizabilități locomotorii, mulți dintre ei văzând in apariția acestor pasarele o mână cerească, șansa lor de a se vindeca in incercarea de a escalada impoșibilul.

 

Precum spuneam in alt articol, acum la Bușteni pe DN1 au apărut două noi puncte de belvedere, pasarele pietonale, care in cel mai scurt timp vor fi trecute cred eu de către toți publiciștii, pe hărțile turistice.

In imagini veți descoperi și o doamnă in cărucior care nu a adresat nici o păsărică celor cu inițiativa pasarelelor ci a spus ceva de genul … să trăiți… ca mine!

Așa că traficul pietonal AERIAN peste DN1 la Bușteni a fost fluidizat.

O altă știre interesantă este că a apărut un fenomen meteorologic deosebit in dreptul acestor pasarele. Chiar dacă este soare și este cerul senin, o ploaie acidă și albă se abate pe mașinile care circulă fluidizat pe dedesubt. Incă nu s-a găsit explicația fenomenului pentru că abia ce a fost pusă in funcțiune prima pasarelă dar pe măsură ce timpul va trece sunt convins că locuitorii și iubitorii Bușteniului vor devenii din ce in ce mai tăcuți pentru că vor avea gura uscată și un gust amar.

 

 

Din nou pentru pietonii care nu știu să escaladeze și /sau să zboare, pentru bătrâni, persoane cu dizabilități etc , treceri de pietoni clasice aveți , una la intersecția DN1 cu strada Telecabinei și una la MegaImage, doar un km de mers!

Să nu uităm că toți avem părinți și că imbătrânim și noi și asta nu e provizoriu!

___Vizualizari 402

One thought on “Traficul AERIAN pe DN1 fluidizat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
bucegibusteni1
Buşteni: BUCEGII la apus

Vedere din Zamora, Busteni:

DSCN0866
UE ne vrea proști și să stăm in țară

Iată că a venit și ziua in care aflăm că ”străinătatea” a găsit soluția pentru a ne mai liniști in...

Close