ULTIMELE ARTICOLE * Inregistrare/logare *

Pentru că mai este putin si se termină sezonul de adunat zmeură in zona Bucegilor va impartașesc o reteta de ” dulceata de zmeura” produs specific si traditional in zonele montane.

 

HPIM4887


 

Pasi de urmat:

1.Ingrediente:

* In primul rand trebuie sa aveti 3 kg. de zmeura. O culegeti voi sau o cumparati din piata agroalimentara sau o procurati de la cei pe care ii cunoasteti.

* Doua kg. de zahar

* 1 bucata lamaie

* 1 pliculet de zahar vanilat

* 400 ml. apa

 

2. Curatarea:  Se inlatura frunzulitele , zmeura stricata  , si eventualele “lighioane”.

Sfatul meu este sa achizitionati sau sa culegeti 5 kg de zmeura pentru ca la curatare sa sortati zmeura in doua sortimente, primul cu bobul mare si intreg, al doi-lea pentru gem sau “SERBET” ( voi posta si aceste retete ) 

Conținut restricționat. Logați-vă !

– Puneti dulceata in borcane cu capac bine strans si puneti-o in camara sau in beci.

* Pofta Buna !

 

___Vizualizari 390

Dulceata de zmeura
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pentru a vizualiza conținutul

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Read more:
Feerie stinsă la Bușteni și se deschide oficial Pârtia Kalinderu, foto și tarife

Ho, HO, HOOO ! Zdring , zdring ! Merry Christmas ! ... Cam așa sună Crăciunul românesc, un val de...

HPIM5592
Sezonul MURĂTURILOR

A venit toamna şi odată cu sosirea ei ne pregatim pentru sezonul de iarnă când ar trebui să mai mâncăm...

Close