ULTIMELE ARTICOLE

Pentru că mai este putin si se termină sezonul de adunat zmeură in zona Bucegilor va impartașesc o reteta de ” dulceata de zmeura” produs specific si traditional in zonele montane.

 

HPIM4887

 

Pasi de urmat:

1.Ingrediente:

* In primul rand trebuie sa aveti 3 kg. de zmeura. O culegeti voi sau o cumparati din piata agroalimentara sau o procurati de la cei pe care ii cunoasteti.

* Doua kg. de zahar

* 1 bucata lamaie

* 1 pliculet de zahar vanilat


* 400 ml. apa

 

2. Curatarea:  Se inlatura frunzulitele , zmeura stricata  , si eventualele “lighioane”.

Sfatul meu este sa achizitionati sau sa culegeti 5 kg de zmeura pentru ca la curatare sa sortati zmeura in doua sortimente, primul cu bobul mare si intreg, al doi-lea pentru gem sau “SERBET” ( voi posta si aceste retete ) 

Continutul poate fi citit in continuare doar daca esti utilizator al Ziar de Busteni. Pentru aceasta inregistreaza-te in sectiunea Register sau logheaza-te cu contul tau de e-mail sau direct cu contul de facebook.

– Puneti dulceata in borcane cu capac bine strans si puneti-o in camara sau in beci.

* Pofta Buna !

 

___Vizualizari 381

Facebook Comments
Dulceata de zmeura
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read more:
cortul-din-bucegi1
Biserica in PNB, controverse, toleranță și legitimitate

Scopul Bisericii este de a clădii Case ale Domnului pentru a propovădui cuvântul Lui si pentru a transmite invățăminte. In...

La mulți ani 2017 și vești bune

Dragi cititori ziardebusteni.ro, LA MULȚI ANI ! Anul 2017 să vă aducă prosperitate, fericire, numai bucurii și implinirea tuturor dorințelor...

Close