ULTIMELE ARTICOLE * Inregistrare/logare *

Pentru că mai este putin si se termină sezonul de adunat zmeură in zona Bucegilor va impartașesc o reteta de ” dulceata de zmeura” produs specific si traditional in zonele montane.

 

HPIM4887


 

Pasi de urmat:

1.Ingrediente:

* In primul rand trebuie sa aveti 3 kg. de zmeura. O culegeti voi sau o cumparati din piata agroalimentara sau o procurati de la cei pe care ii cunoasteti.

* Doua kg. de zahar

* 1 bucata lamaie

* 1 pliculet de zahar vanilat

* 400 ml. apa

 

2. Curatarea:  Se inlatura frunzulitele , zmeura stricata  , si eventualele “lighioane”.

Sfatul meu este sa achizitionati sau sa culegeti 5 kg de zmeura pentru ca la curatare sa sortati zmeura in doua sortimente, primul cu bobul mare si intreg, al doi-lea pentru gem sau “SERBET” ( voi posta si aceste retete ) 

Conținut restricționat. Logați-vă !

– Puneti dulceata in borcane cu capac bine strans si puneti-o in camara sau in beci.

* Pofta Buna !

 

___Vizualizari 398

Dulceata de zmeura
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pentru a vizualiza conținutul

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Read more:
cortul-din-bucegi
O biserică in vârf de munte, o petiție și multe controverse

Ca in orice democrație și economie de piață actorii economici iși deschid subsidiare, este și cazul Mânăstirii Caraiman din Bușteni...

DSCN0866
UE ne vrea proști și să stăm in țară

Iată că a venit și ziua in care aflăm că ”străinătatea” a găsit soluția pentru a ne mai liniști in...

Close