Trafic fluidizat la Bușteni pe scurtătură – Rute ocolitoare spre alte destinații turistice

Astăzi se implinește un an de când comunitatea locală din Bușteni s-a pricopsit cu două mărețe pasarele, ”provizorii” rămase definitive.

Avantajele aduse comunității locale de către pasarele nu prea imi dau seama care au fost insă dezavantaje cu duiumul, pornind de la faptul că s-au impuținat trecerile de pietoni, cu greu a apărut o trecere ”pentru persoane cu dizabilitați” 🙂 care este folosită pentru amendarea celor care totuși trec si nu pricep că pasarelele sunt exclusiv pentru cei sănătoși iar acea trecere este ”exclusiv” pentru cei cu probleme, numărul domnilor polițiști ( aduși din tot județul ) care păzesc șoseaua , trecerile și pasarele depășește in fiecare week-end personalul celor 3 localități din Valea Prahovei și care uneori sunt depășiți de situație, mizeria nestrânsă de pe pasarele care crează disconfort vizual oricărui escaladator pasarelist si multe altele.

DSCN4974 DSCN4975 DSCN4976 DSCN4982 DSCN4986 DSCN4925

Dacă vorbim de FLUIDIZARE a traficului 🙂 , se fluidizează șoseaua când e noapte, când plouă și când nu sunt mașini pe șosea, pentru că in fiecare zi incepând cu orele 11 – 12 și până pe la 16 – 17 mereu se circulă bară la bară.

Despre cât au costat pasarelele nu mai spun, insă la cât au costat, dacă se scădea un leu la litrul de benzină a fiecărui participant la trecerea pe sub pasarele, prețul benzinei ar fi fost subvenționat pentru următorii 10 ani 🙂 și astfel cred că erau mult mai mulțumiți conducătorii auto care si acum stau bară la bară.

Exista totuși și alternative pentru a economisi timp și carburant, adică utilizarea scurtăturii,  intrarea in Poiana Tapului ( zona industrială) – Cartier Zamora – Castel Cantacuzino – Primăria Bușteni

harta-ocolitoare

 

Dacă doriți să treceți prin Bușteni pentru a ajunge in destinații turiștice ca Predeal, Brașov, Fundata, Bran, etc, adică acolo unde toată Valea Prahovei Fluidizată dorește să vă duceți, noi aici oferind doar servicii de cazare la cort pe Valea Cerbului neavând ce să oferim altceva aveți ruta ocolitoare cu vișiniu-mov de pe harta de deasupra.

Dacă veniți dinspre locațiile turistice mai sus menționate aveți posibilitatea să intrați prin Str. Cezar Petrescu – Nestor Ureche – Drumul Hoților – Valea Albă – Fântănii – DN1 – Primaria Bușteni – Castel Cantacuzino – Cartier Zamora- Piatra Arsă – Zona Industrială etc.

In cazul in care aveți pană la vreo roată sau probleme la motor, pentru ca nu cumva să vă opriți prea mult timp in Poarta Bucegilor aveți la dispoziție Ateliere Auto Autorizate in punctele: Lukoil , Poiana Țapului-Biserică, Ieșire Bușteni ( Lânga pensiunea SFINX), Intrarea in Azuga, Ieșirea din Azuga ( Lukoil ).

Când se va construi Autostrada Comarnic Brașov probabil că aceea va fi ruta ocolitoare, până atunci …

Trafic ușor fluidizat ! 🙂

Update harta 29,04,2016

 

 

___Vizualizari 1467

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
IMG350
Petitie pentru Valea Cerbului

Valea Cerbului este cel mai pitoresc loc de pe Valea Prahovei si unul dintre cele mai frumoase din tara. Peisajul...

di1
Tot apus, Dichiu

Cabana Dichiu, pare aproape gata: Si tot aici, dusmanul lui Adrian: sau mai bine zis dusmanii, ca sunt multi si...

Close