Un urs civilizat la mine in beci

De câteva săptămâni o ursoică cred, seară de seară poposește pe strada Caraiman, intră in curți, răstoarnă tomberoane, mănâncă și pleacă. Vecinii tot spuneau că este pui și din cauza asta nu face prea mult zgomot. Nimic mai fals!

Astă noapte ( 5.10) o nămiluță de 2,5 metri inălțime ( in două labe – că l-a intâlnit vecinul din spatele casei la el pe terasă) m-a călcat și pe mine, mai precis a dat buzna in propriu-mi beci.

ursul din beci

Până aici este ca la toți, a venit, a răscolit, a spart și a plecat…Eeeee, nu-i chiar așa. Ursul meu este unul civilizat, cu excepția a doua cutii goale care au cazut, alte daune nu au fost!

DSCN4701

A intrat in beci, a mirosit borcanele cu dulcețuri făcute de bunică-mea și … a ales din vreo 40 de borcane cu diverse, unul de șerbet de zmeură, unul de dulceață de zmeură și unul cu gem de piersici. Se vede treaba că cele de zarzăre verzi sau de căpșuni nu l-au tentat.

DSCN4702

Culmea este că nu a dat totul la o parte ci le-a extras din TREI cutii fără a afecta celelalte borcane, a ieșit din beci, pe cele de zmeură le-a mâncat pe rând ( le-a spart), iar pe cel de piersici aproape că nu l-a atins 🙂 .

DSCN4700

Deci un urs civilizat care nu face prea mare deranj !

Fotografia cu ursul a ieșit foarte rău pentru că se ingâna noaptea cu ziua iar peretele beciului este alb și nu prea am avut curaj să mă apropii prea mult și așa 7 metri sunt deajuns 🙂 .

Intrebarea totuși este, ce caută un urs adult la mine in beci? … că de când sunt eu ( cu toată familia mea 🙂 , adică de vreo 170 de ani ) niciodată n-a fost urs in curte ! Cred că ar trebui luate măsuri, dar nu din acelea cu impușcarea sau relocarea ci mai degrabă ar trebui să le mai dea pădurarii porție prin mijlocul pădurii. Cel puțin așa cred că se face după ce l-au lăsat fără hrană cu atâtea defrișari și au speriat tot vânatul .

DSCN4301

Cam așa vezi la tot pasul pădurile din Bușteni, deci nu prea cred că urșii prin păduri mai pot vâna ceva sau găsi ceva de mâncare.

DSCN4303

 

 

___Vizualizari 629

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
0002
LOCURI si OAMENI care AU FOST – Poiana Tapului

Wikipedia ca sursă de informații este foarte bogată și destul de corectă , așa că pentru a da un pic...

Kalinderu se reconcesionează pe 4 mai 2017

In săptâmâna mare, in joia mare, când IUDA l-a vândut pe ISUS, in această zi de 13, ca și Ordonanța...

Close