Subiectul zilei – Ursul și Rețete și Sfaturi ecologiste


ULTIMELE ARTICOLE

Subiectul zilei in Arealul Bucegilor nu mai este nici zăpada nici accidentul aviatic din munții Apuseni ci este URSUL BRUN.

In Dâmboviţa un îngrijitor  de la Cabana Padina,a fost atacat de urs în noaptea de luni spre marţi.Bărbatul are tot corpul mursecat dar este conştient şi în afara oricărui pericol. Salvarea lui a venit din partea cabanierei de la Padina care a auzit ţipete şi a ieşit imediat afară făcând gălăgie.

Pana aici este tragic, insă fară legatură cu subiectul, mai degrabă cu manipularea si cu interesele ascunse, ca si in cazul altor accidente au aparut hienele mediatice cerând strident – ”OMORÂȚI URSUL” !

urs1


Ursul care simte gust de om , sau orice altă specie care simte gust de om trebuie omorât/ă . Cine nu gândește la fel este inept, nu este ecologist se ascunde doar in spatele unui concept de dragul de a comenta. … BUUUN! Așa să fie !?

O mică statistică la 100,000 de locuitori in anul 2012 – Sursa Poliția Română :

INFRACŢIUNI GRAVE SAVÂRŞITE CU VIOLENŢĂ –

1. Omor 378
      2. Tentativa de omor 591
      3. Loviri cauzatoare de moarte 94
      5. Viol 895
      6. Tâlhărie – total 3193
      7. Ultraj 399
      8. Pruncucidere 26
ALTE INFRACŢIUNI SĂVÂRŞITE CU VIOLENŢĂ
      1. Loviri sau alte violenţe 48913
      2. Ucidere din culpă 1086
 1. Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere (O.U.G. nr.195/2002)
      2. Accidente grave constatate 9355
        – morti 2040
        – răniţi 8848

Deci in 2012 au simtit ”gust de sânge”  3624 de ”specii animale”  iar alte 62489 doar au ”mirosit” sângele neducându-si până la capăt gestul. Culmea este ca niciuna dintre ”animale” nu a fost condamnată la moarte așa cum subliminal ni se introduce in creier, ci 99% dintre acestia au fost depuși in locuri special amenajate unde li se dă de măncare, li se asigură paza, lumina, căldura etc, pentru a nu o mai comite a doua oară. In caz că după ce au petrecut o bună perioadă pentru ”civilizare” acestia o comit din nou, se intorc.

Atenție mare ! Speciile de pradători nu se ucid intre ele ( aceeași specie), poate doar hienele,  ele ucid alte specii pentru că iși apară teritoriul sau caută hrană! spre deosebire de specia OM care face ce face și ”inghite” tot.

Nu că mă dau ecologist dar imi plac urșii, mai ales cei in captivitate, imi plăcea să-i privesc la fosta Gradina Zoologică din parcul Schiel.

In caz că nu ați priceput ideea 🙂 și cunoscând că in ZdB citiți subiecte care nu țin neapărat să conțină ”adevărul suprem”, dându-vă dreptul la opinie si liber arbitru v-am pregătit câteva Rețete de URS, poate cine știe:

Labă la cuptor

Ingrediente:

laba de urs, morcov, ceapa, telina, pastarnac, sare, piper, vin rosu, coriandru

Mod de preparare:

Laba se tine la bait, aproximativ o saptamana. Baitul (marinata) contine vin rosu, sare, boabe de piper, ceapa, morcov, coriandru. Se fierbe la foc mic intr-o oala acoperita. Se scoate si se introduce la cuptor intr-o tava acoperita, cu morcov, vin rosu, sare. Se consuma cu sosurile vanatoresti specifice.

 

Labă inabusită

Ingrediente:

o labă de urs, curăţată, 110 g unt, 90 ml vin roşu, 140 ml apă , 300 g ciuperci tăiate, o jumătate linguriţă sare, o jumătate linguriţă piper, un praf de cuişoare, un praf de salvie , 2 cepe medii tocate mărunt, 3-4 căţei de usturoi tăiaţi

Mod de preparare:

Puneţi laba într-o tigaie adâncă şi largă, adăugaţi untul şi căliţi la foc mare, pe ambele părţi, aprox, 10-12 minute, stropind din când în când carnea cu unt topit din tigaie. Adăugaţi ceapa şi usturoiul, apoi amestecaţi uşor, până devin aurii. Puneţi vinul, apa, condimentele, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să scadă, la foc mediu. Când este suficient de scăzută, puneţi ciupercile şi lăsaţi să se înăbuşe, la foc mic, aproximativ 2 ore. Se serveşte caldă.

 

 Labă cu sos – pentru 10 porții

Ingrediente:

3 kg Labă, 1 kg morcovi,1,75 kg cartofi, 015 gr. ouă, 100 ml de oțet, 100 ml. ulei, 100 gr. muștar, 100 gr. verdeață, 50 gr. sare.

Mod de preparare:

Labele se curăță de piele, se opăresc, se spală cu apă rece și se fierb cu apă și sare. In timpul fiertului se ia spuma și se adauga morcovii curățati și intregi. După ce au fiert se scot labele pe un platou , se pune garnitura de cartofi natur și se servește cu sos vinegrete

 Labă la gratar

Necesita laba nejupuită

Mod de preparare: si ingrediente

Se taie laba si asa cu blana pe ea se lasa cateva zile, daca este primavara si cald cu atat mai bine, se inveleste laba in frunza de brusture lasandu-se expusa partea de unde s-a sectionat laba pana cand incep viermii sa colcaie la taietura, atunci se taie bine prin acel loc, se jupoaie si se infinge intr-o tepusa deasupra jarului. Cand este gata, putina sare, un coltuc de paine de casa si palinca .

Modalități recomandate de aprovizionare cu labă de urs provenit din Parcul Natural Bucegi – Sit Natura 2000, protejat cu bariere, regulamente, legi și câte și mai câte:

Când anul trecut smulgeau unii barierele prin PNB era de rău, acum ce să zic, ar trebui impușcați niște urși că ar fi de bine.

 

Precum știți, like sau share, bineințeles ”PAMFLET”, etc …

___Vizualizari 683

Facebook Comments

About ZiardeBusteni.ro - Cristian Achim

Fondator al Ziar de Busteni din dorinta de a promova Arealul Bucegilor, de a arata tuturor ca atat Bucegii cat si localitatile de la poalele lor reprezinta ceva. Ziar de Busteni a fost, este si va fi la dispozitia oricui doreste sa lase pentru viitor un mesaj, o fotografie un strigat, un sfat ... Nu sunt jurnalist !
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *