ULTIMELE ARTICOLE

In primul rând vă urez ”La mulți ani !” dragi prieteni și cititori ai Ziar  de Bușteni.

DSCN3568

Anul 2013 s-a sfârsit! Un an plin de lucruri placute, frumoase, dar și plin de nenorociri. La sfârșitul lui 2013 mi-am zis că ar fi bine ca de atunci incolo să scriu doar despre frumos și să nu mai incerc să cosmetizez articolele in pamflet de dragul de a face cât mai frumos un urât și… precum ați putut observa, n-am mai reușit să scriu niciun articol 🙂 .


Mda, se pare că despre frumos poti scrie doar dacă se intâmplă iar despre, sau urât poți scrie oricând. Cinică constatare.

Dacă ar fi să fac o retrospectivă 2013 a ZdB, ar ieși din nou ceva statistic 324 de articole, 235 pagini de prezentare,  65% pamflet, 20 % jigniri, 10% frumos, 5 % diverse, 90% super fotografii, 10% fotografii de proasta calitate, 80% informatii utile, 15% informatii, 5% diverse si aș putea continua dar totuși prea ne marginim la procente.

A trecut anul și totuși nu pot să nu-mi aduc aminte cu placere de zilele de sezon fară zăpadă, despre micile ironii din articole, despre fel de fel de aberatii ca introducerea clorului in apa din Bușteni, asfaltarea celebrelor drumuri din Bucegi și Baiu, montarea de pasarele ”provizorii” pentru fluidizarea DN 1, concesionarea unor bunuri publice, etc.

Din nefericire pentru unii, experiența ultimei părti a anului 2013 si inceputul lui 2014 nu a fost prea plăcută din plicina lipsei zăpezii. De data asta insă nu mai poate spune nimeni că eu sunt de vină 🙂 , ca alte dăți când , nici atunci nu am fost implicat dar linsul in urechi se pare că dă dureri de cap si pierderea gândirii 🙂 . Nu-i nimic, a inceput 2014 când sper ca toți să ne trezim la realitate și să dăm naștere la ”FRUMOS” că de altele cred că toată lumea este sătulă.

Un mic exemplu de tristețe din 2013, 25 decembrie, seara de Crăciun, in centrul ”stațiunii turistice” Bușteni…

DSCN3492

Iți era teamă de atâta pustietate, până și barurile si restaurantele erau aproape goale.

Nici după nu a fost extraordinar de plin dar totuși de Revelion a fost parcă un pic mai altfel.

De Revelion am făcut mai multe fotografii in acelasi celebru parc dar in majoritatea apar persoane mult prea dragi mie și am ales doar una…

DSCN3568

Oricum ar fi ar trebui să se gândească cineva că lipsa zăpezii nu este o nenorocire ci o ”PROVOCARE”, pentru că uite așa vedem că oricât am vrea noi, incă vremea nu poate fi controlată insă acțiunea și evenimentele da. La Bușteni insă acțiunile și evenimentele  lasă de dorit . Nici aici nu este o problemă pentru că fiind la mijloc, acțiuni și evenimente fac vecinii noștri de la Azuga si Sinaia și uite așa mai pică câte ceva si pe aici 🙂 . Bună strategie!

Ce n-am ințeles eu foarte bine … lansarea de artificii de ieri seară de pe D.S. Kalinderu o fi fost deschiderea sau inchiderea sezonului de schi ??? că n-am auzit nici despre deschiderea oficială dar nici nu se mai schiază din lipsa zăpezii!.

Așadar voi renunța să incerc să scriu doar despre frumos că nu prea am ce și voi continua să cosmetizez urâtul in ”frumos ZdB”

Mai am o precizare, de suflet pot să-i spun, si nu este pamflet. Vreau să urez un sincer ” La mulți ani!” agenților de circulație ai Poliției Române care in perioada 23 .12.2013 – 02.01.2014 au fluidizat traficul pe DN 1, Centrelor de primiri urgențe și spitalelor Sinaia și Azuga, Poliției locale și Poliției Romăne din cele trei localitați, ei sunt cei din umbră care ne-au inlesnit petrecerea unor sărbători minunate.

 

La mulți ani , sănatate, fericire și tot ceeace vă doriți in noul an 2014 tuturor !

Cu stimă pentru cititori, ( și sunteți mulți )

Cristian Achim – Ziar de Bușteni

 

___Vizualizari 273

Facebook Comments
Retrospectiva 2013
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read more:
BANNER-TTR-ro
Târgul de turism al României editia a – XXXII-a – Valea Prahovei LIPSĂ Parțială

Cel mai mare eveniment turistic se desfășoară in perioada 13 - 16 noiembrie 2014, Târgul de turism al ROMÂNIEI. Evenimentul...

primariabusteni
Raportul Curții de Conturi pentru ORASUL BUȘTENI – Totul este KO!

De ceva vreme circulă fel de fel de zvonuri prin Bușteni despre Raportul Curții de Conturi, subiect mai mult decât...

Close