ULTIMELE ARTICOLE

zdb_15x15cm_2-300x300

De ceva timp se intâmplă numai lucruri ciudate in zona Arealului Bucegilor și culmea cu impact direct asupra Porții Bucegilor.

Se intâmplă, se intâmplă, fară explicație, zi de zi, zi după zi, numai lucruri care te miră și iți pui intrebări.

De curând din blogosferă a dispărut un blog, fel de fel de construcții se modifică enigmatic, parcă sfidând logica și bunul simț.

Două aspecte importante mi-au atras atenția astăzi:

”CFR Calatori: Reduceri de 50% la calatoriile spre munte

Pasagerii pot calatori intre Sinaia si Brasov, in weekend, cu trenurile InterRegio de pe Valea Prahovei, la aproximativ jumatate de pret.

“In oricare din zilele de final de saptamana (vineri, sambata sau duminica), intre Busteni si Azuga pretul unui bilet este 3,55 lei, fata de tariful intreg de 8 lei. Intre Busteni si Predeal, pretul este 3,85 lei, fata de 8,5 lei. Aceste reduceri nu se cumuleaza cu alte discount-uri, exceptie facand reducerea de 5% la cumpararea online.”


Sursa : ziare.com

Deci intre Sinaia si Brașov se circulă la jumătate de preț! Acum vreo 4-5 ani mă dădeam de ceasul morții ca Bușteniul și Azuga sunt ”discriminate” de Ministerul Transporturilor, respectiv CFR Călători pentru că au redus numărul de trenuri care opresc in stațiile noastre. Față de Sinaia unde oprea orice tren, personal, accelerat, rapid, Inter City , la noi opreau doar personalele, doua trei accelerate si un rapid iar la azuga era și mai rău. Spuneam atunci, fără să fiu luat in seamă că potențialii turiști/vizitatori cu bani nu mai au ca destinație Bușteniul și Azuga, toți se vor indrepta către Sinaia si Predeal și poate vor mai scăpa câțiva pe aici. Gradul de acoperire era in jur de 38% in 2010 iar acum cu greu depășește 19%.

Acum se reduc la jumătate tarifele CFR tocmai pe ruta Bușteni – Azuga , la inceput de sezon de iarnă. Va fi interesant de văzut in actualele condiții, cu cea mai scumpă pârtie de schi / transport pe cablu din Europa, care va fi traficul SPRE Azuga, Sinaia, Predeal in conditiile in care s-a fluidizat 🙂 traficul pe DN 1 si este mult mai ieftin să schiezi pe alte pârtii din alte localități.  Eu apreciez o scădere a numarului de urcări pe pârtie cu 35 – 40% față de anul trecut.

Sper să incep și eu să mă inșel in calcule și să nu mai tot prorocesc apocaliptic, dar iarna 2014 va fi grea pentru turismul din Bușteni, prea grea!

Dacă anul trecut se realizau aprox 90.000 de urcari cu telescaunul Kalinderu ceea ce statistic insemnă 8500 de turiști/schiori plus soți si copii ( 19,500) per  sezon de iarna atrași in Bușteni datorită Telescaunului si pârtiei, o scadere cu 35 % a numărului de turiști ar duce efectiv la prabușirea turismului Porții Bucegilor in sezonul de iarnă. Bine, nu TURISM, pentru că ceeace facem noi pe aici se numește CAZARE și uneori și Masă, dar și așa va fi complicat să supraviețuiască si aceaste activități.

Mai scriu zilele acestea câte ceva cu referire la cele de mai sus.

Un alt aspect care m-a intristat este anunțul administratorului blogului Bucegi Natura 2000 că a predat frâiele administrării acestui blog, păcat, este decizia lui dar repet, numai ciudățenii se intâmplă in ultimul timp.

Sursa : buceginatura2000.wordpress.com

 

Eu unul sper să nu dispar din peisajul blogeristic prea curând și să vă descrețesc frunțile din când in când, dar cine mai știe.

___Vizualizari 382

Facebook Comments
Ciudățenii in Arealul Bucegilor
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read more:
Bușteni – orașul parcare, se rezolvă problemele aglomerației și fluidizării

Din ciclul ”vorbe-n gură” ... Este destul de stresant să stai in trafic pe DN1 , este stresant să fii atent...

campania-nu
Campania – Spune NU clorinării apei la Bușteni!

În articolul de astăzi   ... STOP - La Busteni otravă în apa potabilă! ...   Nu este vorba numai...

Close