Fabricile de bani din Bucegi

LOCUL 1

Pe primul loc şi la mare distanţă de toate celelalte se află Mănăstirea Caraiman din Buşteni. La început a fost o bisericuţă mică din lemn, apoi un întreg complex cu o suprafaţă de aproximativ 23.000 de metri pătraţi. În acest loc până şi peştii adună bani. Civilizat, frumos, plata şi cu cardul, cazare, tarife. Nu am să comentez prea mult, sentimentul pe care l-am avut acolo a fost mai mult de mall din Bucureşti şi nicidecum cel pe care-l ai la o mănăstire. Şi nu doar eu. În rest, cred că imaginile spun cam tot.

Panoramic, 360 de grade:

manastirea-caraiman-aug-2013MICA

Biserica din lemn:

manastirea-caraiman04

Peşti adunători de bani:

manastirea-caraiman08

 

Locul 2

Ceva mai modestă, pe locul 2 urmează Mănăstirea Peştera Ialomiţei. La fel, frumos, cazare, tarife, peşti. Şi aici a fost la început un schit mic din lemn.

Schitul Peştera 1924:

schitul-pestera-1924

Biserica veche a rămas, ce nu înţeleg este cum de-a fost posibilă construcţia unei clădiri atât de hidoasă lângă biserica veche. Mai urât de atăt e greu de imaginat.

manastirea-pestera02

manastirea-pestera01

 

Locul 3

Pe locul 3 se califică un schit de care puţini ştiu deocamdată, dar care promite mult. Încă neconstruit, dar cu o perspectivă extrem de interesantă: Schitul “Schimbarea la Faţă” (Taborul Bucegilor).

“Se aproba Arhiepiscopiei Bucurestilor darea in folosinta gratuita pe durata existentei constructiei (schit), a terenului in suprafata de 3.000 mp. pe platoul Bucegi Tarlaua 6 Parcela 66/2 intabulat in Cartea Funciara nr. 9243, pentru ridicarea unui schit cu hramul ,,Schimbarea la Fata (Taborul Bucegilor), ca schit pendinte al Manastirii Inaltarea Sfintei Cruci – Caraiman, situata in orasul Busteni, str. Palanca”. Citat din:

http://www.orasul-busteni.ro/hotarari/2012/hot%20nr.37.pdf

Pentru construcţia acestui schit, Primaria din Buşteni a introdus în intravilanul oraşului Buşteni o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi aflaţi pe Platoul Bucegilor, mai exact, tarlaua 6 parcela P 66/2.

Documentele oficiale ale Primariei din Buşteni:

“Consiliul Local al orasului Busteni adopta prezenta hotarare :
Art.l. — Se emite avizul de oportunitate pentru intocmire documentatie; „Plan Urbanistic Zonal privind introducerea terenului in suprafata de 3000 mp Platoul Bucegi, tarla 6 parcela P 66/2, in intravilanul orasului Busteni in vederea realizarii unui locas de cult — schitul cu hramul „Schimbarea la Fata” (Taborul Bucegilor).
Beneficiar: Arhiepiscopia Bucurestilor
Amplasament: Zona Platou Bucegi”

http://www.orasul-busteni.ro/hotarari/2013/Hot%20nr.80.pdf

http://www.orasul-busteni.ro/PV/2013/PV%2028.06.2013.pdf

Probabil, cu încă puţin asfalt turnat în Bucegi se va rezolva şi problema accesului la acest schit promiţător. Şi da, promite mult, doar aparţine de Mănăstirea Caraiman, prima din top.

___Vizualizari 2940

3 thoughts on “Fabricile de bani din Bucegi

  1. Mijlocul de legătura între OM si DUMNEZEU,se pare ca are un sens social,in care

    Iisus a venit sa imbogateasca societatea,rezulta o ,,imparatie materială”!

  2. ca sa vezi ce lume idioata si cretina , arunca bani in apa unde inoata pesti desi nu le-a spun nimeni sa arunce s-au ca asa ar trebui! Si daca ii intrebi “de ce,,… cred ca ar spune : pai nu stiu.. poate ma ajuta si pe mine dumnezeu! deci dumnezeu nu stiu daca te ajuta dar prost esti cu siguranta! si doar din chestia asta ne putem da seama CUM? si DE CE? s-au imbogatit popii,patriarhii,preafericitii etc. si se construiesc biserici mult mai multe decat scoli , spitale si institutii care nu produc bani! din cauza prostiei noastre!!! caci nu ne multumim cu o rugaciune si tre sa mai intindem si un ban ca poate ne ajuta dumnezeu dublu sau super oferta 1+1 gratis! nu stiu cand si daca o sa trezim din prostie cert este ca popilor le convine al naibi de mult aceasta situatie si va profita atat cat se poate ca sa aiba burti si ultimul tip de BMW! …iar voi dati ca altfel nu va mai ajuta dumnezeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce ți-e cu procentele țării și cu dispensarul din Bușteni

Aseară am trecut prin București, prin Piața Victoriei. Doar am trecut, nu am putut sta decât două secunde. Cele două...

om01
Traseu: Buşteni – Babele – Vf. Omu – Valea Cerbului – Buşteni

Busteni - Babele cu telecabina, am cerut numere de taxi in telecabina :) apoi Babele - Omu, pauza la Omu,...

Close