ULTIMELE ARTICOLE

0018

Cantonul Schiel a fost construit pe creasta, ca punct de observare si de supraveghere al traseului funicularului,

iar dupa inchiderea acestuia cantonul a fost abandonat. In trecut la canton era aprins un bec care functiona ca un far , un punct de orientare pentru cei care erau prinși de ceată sau noapte . A trecut prin mâna mai multor proprietari pana astazi dar este intr-o stare de degradare avansată. De la canton se oferă privitorului o panoramă deosebită asupra Vaii Prahovei, munților Bucegi și Baiu.


De câteva zile pe site-ul primăriei Bușteni a aparut un anunț de scoatere la licitație cu strigare pentru aceast obiectiv.

Fotografiile cu cantonul actual sunt preluate de pe blogul Larisei

Nu am vrut să tratez acest subiect pentru a nu mă suprapune cu alte site-uri sau bloguri insă zvonurile cu referire la acest proiect par a fi promițătoare iar ce va urma pare să fie de bun augur.

Nu stiu cum se va desfășura licitatia și nici nu mă interesează, repet este un simplu zvon dar de obicei zvonurile devin realitate la Bușteni.

Am fost surprins intr-o discuție de cuvântul Kuklos, surprins plăcut. Ideea Primarului orașului Bușteni este ca prin scoaterea la licitație a cantonului Schiel să se construiască un Restaurant mișcător din interiorul căruia să se poată admira intreaga panoramă a Vaii Prahovei.

kuklos3

Se pare că Restaurantul Schiel va fi unul similar a celebrului Kuklos Panorama Restaurant din Elveția, integrat și prietenos cu mediul.

Un link catre Restaurantul Kuklos si descrierea acestuia. Fotografiile sunt preluate de pe același site.

Dacă va fi așa atunci nu cred că ar mai trebui să fim ”speriați” că actuala cladire lăsată in paragină in vârful Jepilor Mari va fi dărâmată.

Cred in urma zvonului că in curând vom avea două simboluri deasupra Porții Bucegilor, luminate, Crucea de pe Caraiman și Restaurantul Schiel.

Atrag atenția că acest material nu este un pamflet, nici glumă , este un articol creat in urma unui zvon ce poate fi verificat stând de vorbă prin Bușteni.

___Vizualizari 714

Facebook Comments
Cantonul Schiel revolving restaurant Bușteni
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read more:
m48
In preajma Mânăstirii Peștera acum … 100 de ani

O altă galerie de imagini de această data cu Mânastirea Peștera situată la numai căteva sute de metri de schit...

a11
Crucea de pe Caraiman, vedere din Busteni la apus

 

Close