Mânăstirea Caraiman straie de sărbătoare

Ieri, sâmbătă 04.08.2013, la Mânăstirea Caraiman era forfotă mare, pregătiri, semn că ceva important se va petrece sau cineva important va veni.

DSCN0499

Linistea lăcașului insă era aceeași. Intr-adevăr amplasarea acestei mânăstiri sub Caraiman a fost bine aleasă. Iți dă un sentiment de pogorâre a duhului sfânt pe pământ, un colț de rai.

DSCN0559

 

DSCN0547 DSCN0551

Totuși, de când Biserica și-a transformat mare parte a activităților intr-un SRL , când intri in CASA DOMNULUI ai totuși impresia, greșită dealtfel, că dacă iți vei cumpăra câteva iconițe sau suveniruri, automat nu mai ai păcate.

GRESIT, credința inseamnă cu totul și cu totul altceva, dar trăind intr-o societate de consum asta’i viața!

Nu polemizez cu privire la activitatea Bisericii că nu este treaba mea.

In principiu dacă tot intri intr-o mâmăstire sau biserică trebuie să ai impresia că ești păcătos, iar rugăciunea și pioșenia mai reduce din greutatea păcatelor, nu se șterg toate dar măcar când ieși de acolo ești mai bun, mai curat.

DSCN0538

Problema este că atunci când te indrepți spre biserică, după ce ai cumpărat iconițe, cruciulițe, diverse alte suveniruri și un călugăr iți blochează accesul in lăcașul unde ai venit să te rogi, iți cam piere cheful de rugăciune și vezi imprejur toate cele lumești, bani, lux, lipsă de respect sau evlavie. Vezi un lăcaș devenit unitate de cazare cu 100 de camere, 70 ron / noapte, vezi călugări făcând roata pe pajiște, vezi săli de fitnes și multe alte lucruri.

DSCN0525 DSCN0523 DSCN0514

Totul pare a fi o greșeală organizatorică, pentru că intrebând DE CE nu mă pot ruga? am aflat că Preafericitul Patriarh Daniel urmează să vină și să se roage in Mânăstire câteva zile.

DSCN0501

Când se intâmplă astfel de evenimente se pare că Dumnezeu și Sfinții se pregătesc și ei și atunci nu mai au timp de noi necredincioșii.

Păcat, pentru că nemurirea incă nu s-a inventat iar speranța iertării păcatelor poate fi invinsă cu o bancă pusă in ușă.

DSCN0543 DSCN0541

Voi reveni in altă zi, poate, cine știe, Dumnezeu va avea timp si pentru mine sau pentru cei câțiva zeci ce doreau să se  roage și ei in liniște, nu printre minunate aranjamente și incercări de sonorizare gen 2,2,222, zi bă se aude??, scoate basul! inchide bă mobilu că faci microfonie!

DSCN0494 DSCN0492

Lipseau doar afișele cu interpreții de la Party.

DSCN0502

S-a intâmplat!

Sunt convins insă că lui Dumnezeu nu-i place ca cei ce vin la EL să fie opriți, nu așa ne incearcă și totodată sunt sigur că ne va arăta că există și in afara unei Biserici. EL este in noi, in sufletul nostru, lângă noi și in toate, mai puțin in astfel de ”incercări”.

Din toate acestea a reiesit și ceva bun, speranța că orice nefuncțional poate fi repus in funcțiune, chiar și un spirit, un duh o treime!

DSCN0580 DSCN0577 DSCN0575

___Vizualizari 574

3 thoughts on “Mânăstirea Caraiman straie de sărbătoare

  1. Dar trebuie sa privim si partea buna a lucrurilor. Pe langa pestisorul rosu care se pare ca e mai tare decat cel auriu, dar are o rata mai mare de eroare la cerinta “da-mi bani si fa-ma prost”, implinind de regula doar partea a doua, pentru muritorii de rand din zona se intampla un fenomen care trebuie apreciat: s-a reaprins Crucea!!!

  2. Exista mult mai multe lucruri urate in lumea asta,decat o banca in fata usii intrării in manastire-mijlocul de legătura dintre OM si DUMNEZEU -locul unde se descatuseaza gandurile,unde se aprind mințile…..insa atunci cand intradevar îl avem pe Dumnezeu cu noi oriunde si oricând rugaciunile sunt deopotrivă auzite si frumoase care pot sa ne schimbe viata…ecourile lor sunt cu adevărat pozitive,semn al nadejdii care ne-o punem in Dumnezeu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Arena electorală cu mască și fără mască la Bușteni

Dacă ati intrat să citiți acest articol și sperați că este unul denigrator sau partinic, cu aluzii mai mari sau...

Document-221
Ziar de Busteni va pregateste ceva !!! – ” Ce am fost si ce am ajuns ! – Catunul Busteni “

<<Cine nu-si cunoaste trecutul va avea un viitor stralucitor , care se va vedea de departe ca este un "chitch"...

Close