ULTIMELE ARTICOLE * Inregistrare/logare *

Si a doua zi  continui traseul ușor spre Poiana Coștilei.

Ziua de vineri părea frumoasă așa că am pus câteva sandwich-uri in rucsac, am luat câteva sacoșe pentru eventuale ciuperci și la drum.

In Poiana Coștilei n-am mai fost de 12 ani. Imi aduceam aminte de flora minunată de măreția Morarului și a Coștilei, de stâna cu oi și câinii care păzeau acel peisaj arhaic, natura ca un tablou de Grigorescu.

Din nefericire știam că trebuie să trec pe la altă barieră, tot abuziv pusă și anume cea de pe Valea Cerbului. Am mai avut anul trecut câteva articole cu privire la taxele ILEGALE care se percep pentru spațiul de ”CAMPARE” de pe Valea Cerbului dar atunci ori nu am observat eu indicatoarele care legiferează frauda ori le-au scris acum, la inceput de sezon.


Așadar turiștii ar trebui să știe că pentru a avea acces pe Valea Cerbului trebuie să plătească o Taxă de Ecologizare in sumă de 10 lei / autoturism, de parcă cei care intră cu rucsacul plin cu mici, fripturi și pet-uri de bere, lasă gunoaiele la coș!

Chestia asta cu Ecologizarea era fațada pentru incasarea ”Taxei de Campare ” , nu putea spune nimeni că nu plătește, dar acum lăcomia a făcut ca TAXA DE CAMPARE in valoare de 10 lei / zi să fie pusă pe panoul de la barieră, deci PUBLICITATE pe FAȚĂ.

Te intrebi așa ca orice ”contribuabil”… cine ar trebui să plătească taxa de ecologizare turiștii automobiliști care se duc direct la fosta cabană Gura Diham, transformată intr-un hotel de 4 stele cu servicii deosebite, sau beneficiarii campării ilegale?

Ce este aceea campare ilegală? … Păi este camparea intr-un loc neautorizat, de către Autoritatea Națională pentru Turism  și care nu indeplinește minimele criterii de clasificare ( au apărut și noile norme metodologice Ordinul 65/10.06.2013)

Ce este cu taxele astea incasate? … Păi beneficiarul acestor taxe NU Conținut restricționat. Logați-vă !

Decizii bune sau rele, management bun sau defectuos? Nu vom răspunde niciodată la aceste intrebări pentru că ele reprezintă aspecte de viață, uneori bune aplicate prost alte ori proaste aplicate bine.

Ca exemplu de ceva bun aplicat prost este marcajul de mai jos. Sponsorizare, informare turistică, siguranța traseului, realizat prost  fară indicarea vizuala a traseului , scris intr-o limbă și montat și mai prost , cu șuruburi direct in brazi, fagi , zade, etc.

130704-1533

Peste câțiva ani acești arbori, protejați in SIT NATURA 2000 vor arăta așa:

 

Cu toate că in conformitate cu OUG 57/2007  articolul 53, alin 2, litera j și n, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională

– amenajarea sau reamenajarea de trasee turistice, instalarea de panouri informative fără avizul administratorilor/custozilor ariilor naturale protejate;

– realizarea de săpături, excavaţii şi orice alte lucrări care modifică configuraţia naturală a terenurilor din ariile naturale protejate fără avizul administratorilor sau, respectiv, custozilor acestora;

aceste indicatoare au avut sau nu au avut aviz, sunt bune sau sunt rele? Bariera din Piatra Arsă a avut aviz s-au nu, este o decizie bună sau rea?

Cum este?

Revenind un pic la bariera  din Piatra Arsă…Conținut restricționat. Logați-vă !

Ghici cine răspundea pentru aberațiile fotoshop-iste pe care le-ar fi trimis? …Identificabilul după CNP , nume, prenume și adresă,  iar restul ”era Can Can” :).

Noroc că n-avem cartea de identitate prin preajmă, sau o aveam?!?

Așa că mult succes la liste cu CNP!

[poll id=”4”]

 

 

 

___Vizualizari 519

Noi suntem custozi si stim tot ce mișcă! – partea a -II- a
Tagged on:                                 

2 thoughts on “Noi suntem custozi si stim tot ce mișcă! – partea a -II- a

 • July 8, 2013 at 5:41 pm
  Permalink

  De obicei cei care merg cu rucsacul in spate nu cara in el mici si nici nu arunca pet-uri, ar trebui sa stiti asta in calitate de “bustenari” ce va pretindeti a fi

  Reply
  • July 8, 2013 at 6:44 pm
   Permalink

   Nu ma pretind, ci sunt buștenar iar referirea cu rucsacul era pentru poienile din Valea Cerbului unde si Buștenarii se duc la gratare . Ce-i drept nu prea lasă pet-uri in urmă dar sunt și multi altii care lasă. Referirea era că taxa de ecologizare se percepe doar pentru accesul auto nu și pentru cei care merg pe jos, iar dacă intr-un week-end ai timp să mergi până acolo vei vedea că procentul de ”fara masină” este de cel puțin 40 %.
   Despre bariera din Piatra Arsă iți răspund la fiecare comentariu in parte.
   Mulțumesc pentru comentariu
   Cu stimă.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pentru a vizualiza conținutul

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Read more:
DeclaratieSNA
Condamnarea coruptiei in toate formele in care se manifestă – la Bușteni

Zile acestea am fost foarte interesat despre ceeace se intâmplă pe scena politică românească. Am rămas surprins de modificările din...

Concepte unitare peisagistice și hoții (interpretare greșită) de Bușteni

Acum două ședințe de Consiliu Local am solicitat realizarea unui studiu peisagistic pentru orașul Bușteni pentru că Bușteniul nu inseamnă...

Close