Un pic despre SALVAMONT Bușteni și nu numai

De mult timp citesc pe internet despre diverse activitați sau acțiuni ale unor membrii din echipele Salvamont Busteni sau Sinaia sau despre persoane din Administratia Parcului Natural Bucegi.

salvamont

Până astăzi nu am luat poziție pentru că nu știam despre ce este vorba. Pe unii dintre acești OAMENI ii cunosc personal și pot spune un singur lucru:

Când ești pierdut și viața iți este in pericol DOAR EI SUNT ȘANSA TA

Așa că bine ar fi dacă am fi un pic mai ingăduitori cu acțiunile private ale unora pentru că atunci când a fost nevoie au intervenit.

Dacă destabilizăm credibilitatea echipelor SALVAMONT să nu ne așteptăm că turiștii să-i mai respecte sau să le asculte sfaturile.

Ar trebui ca montaniarzii și turiști să știe că atunci când SEFUL sau UN MEMBRU al oricărei ECHIPE SALVAMONT spune că este PERICOL DE AVALANȘĂ, traseu inchis, pericol de căderi de pietre etc,  AȘA ESTE! nu că dorește să-și petreacă timpul sau sărbătorile in liniște.

5

Cine este ”drumeț” sau bine echipat n-are decât să-și riște pielea, dar doar a lui, fără să-i mai sfătuiască și pe alții să se avânte in prăpăstii.

Pe urmă mai este o mică problemă care ține tot de instituția SALVAMONT – echipe finanțate din Bugetele locale:

Traseele turistice din Bucegi sunt administrate de cei care le-au creat și autorizat. La Bușteni, Sinaia, Moroieni, Azuga etc, traseele sunt administrate de către …. CONSILIILE JUDEȚENE PRAHOVA, DÂMBOVIȚA si BRAȘOV , deci și sarcina reparațiilor si marcajelor că AȘA spune LEGEA. Echipele Salvamont locale intervin in caz de pericol și patrulează, informează și te scapă din necaz dacă ai ghinion sau te aventurezi aiurea.

6

Este cel puțin ciudat să acuze cineva Echipa Salvamont că nu stă la intrarea in traseul Cascadei Urlatoarea ca să-i sfătuiască pe turiști. Să-i sfătuiască să ce? să-și pună bocanci nu șlapi, păi asta se invață la scoală, iar dacă șeful Salvamon a spus că e pericol de avalanșă, normal, cine dorea să se aventureze trebuia să-și infrâneze dorința. Oare de ce când cineva spune ”nu face aia că este periculos!” trebuie cineva să demonstreze că nu e bine si că el e mai cu moț si poate?

In Bucegi și Baiu Exista 68 de trasee montane AUTORIZATE , deci de câți oameni sau câte echipe și patrule este nevoie pentru ca toată lumea să-i zărească, poate că nu suntem noi pe traseul potrivit, că dacă vom fi pe traseul nepotrivit și avem probleme cu șiguranță vor apare rapid.

In atenția drumeților și vizitatorilor Munților Bucegi – Echipele SALVAMONT trebuiesc respectate iar sfaturile lor ascultate ! Este ca la Biserică – ” să faci ce zice popa nu ce face el”

In caz de necaz Echipele SALVAMONT pot fi apelate la :

112,

0SALVAMONT, 

0725 826 668

Mai puteți vizita și pagina http://www.salvamontbucegi.ro unde găsiti informații și buletine NIVOMETEOROLOGICE pentru a vedea exact când plouă, ninge sau este risc de avalanșă.

3

 

Sursa foto: http://www.salvamontbucegi.ro

Sper să mă fi făcut ințeles!

 

___Vizualizari 891

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Altfel despre Emanoil Savin, candidat P.E.R și alegerile Parlamentare

In preambulul acestui articol precizez că, pe parcursul acestei campanii electorale pentru Alegerile Parlamentare i-am invitat să-și prezinte oferta politică...

lapus2
Lumina de APUS

Close