Apa otrăvită la Buşteni – atitudini şi susţinere

Şi am sa încep cu un citat care mi-a placut foarte mult:

“A nu lua atitudine înseamnă să accepţi, de bună voie, că nu contezi.”

Corect, foarte corect, acest citat îi aparţine lui “mamsaturat”, personaj care  nu cred că mai are nevoie de o introducere/prezentare în Buşteni şi nici în Arealul Bucegilor. Este o persoana pe care mi-aş dori sa o cunosc cândva, chiar dacă astăzi este, probabil, mult mai bine ca noi să nu ştim cine este de fapt…. Nu conteaza, important e că există. Fie că este un “el” sau o “ea”, nu l-am vazut niciodată batând cămpii, niciodată n-a raspuns cu aceeaşi moneda la mârlăniile spuse pe cele două site-uri ale sale. Şi anume “mamsaturat” şi “Oraşul Buşteni Dezbateri”. În ciuda anonimatului, tot ce-a fost publicat s-a încadrat în limitele legii şi mai ales, a bunului simţ. Respect acest anonimat, am înţeles motivele, pentru mine personal este important ca EXISTĂ.

Revenind la subiectul nostru, apa otrăvită la Buşteni, vă recomand trei articole, unul de pe Oraşul Buşteni Dezbateri şi două de pe “mamsaturat”. Concluziile le trageţi singuri.

Apa cu clor la Busteni – inca nu s-a renuntat la aceasta idee mizerabila?

apaclor01

Adrian – BucegiNatura2000, Adrian Ciorba, Ghid National de Turism, custode onorific al Comisiei Monumentelor Naturii, jurnalist. Nici el nu mai are nevoie de o prezentare în Areal.

Citez, Adrian despre locuitorii Buşteniului: “Nimeni nu i-a intrebat ce-i doare, nimeni nu i-a ascultat.”

De la Adrian, un tip care spune ce vrea, când doreşte şi mai ales, o face în felul în care simte el, nepăsându-i de consecinţe:

“Intrebari si raspunsuri despre Busteni”

“Proiectul: Reabilitarea sistemului public de alimentare cu apa in orasul Busteni…asa cum este acesta de fapt!”

“Despre inghet, Statiunea Nucet, frumos, Postul Pastelui si Apa Clorinata de la Busteni”

apaclor02

Şi nu în ultimul rând, Cristian Achim, expert în turism, expert în proiecte cu finanţare Europeană, nici el nu are nevoie de prezentări în Arealul Bucegilor. Citez, din “Campania – Spune NU clorinării apei la Bușteni”

“Nu este vorba numai de sănatatea noastră acum, ci de sănatatea copiilor și a nepoților noștri în viitor. Este vorba despre ce se intâmplă și felul în care se iau decizii importante care ne privesc, fără insă a ne intreba cineva dacă vrem, în acest caz dacă vrem să murim încet.”

primariabusteni

Şi da, în ultimul rând, “un.bolovan”. Probabil unii se întreabă, care e treaba mea, de ce ma implic ca un turist trist în aspectele locale…. Deşi rădăcinile mele sunt acolo în Areal, în Bucegi. Răspunsul este unul simplu, probabil imprevizibil… la mine nu funcţionează povestea cu capra vecinului… AŞA CĂ D-AIA MĂ BAG….

În acelaşi timp, aş dori să vă reamintesc, ca e mult mai simplu să propui un proiect, sau să spui DA, sau sa spui NU, dacă acest demers nu e făcut de unul singur, ci de mai mulţi…

Am să închei cu un citat, tot din “mamsaturat”:

“Decizia de a clorina apa potabilă de la Buşteni nu este o decizie ca oricare alta. Nu este, spre exemplu, o decizie de genul “hai să înlocuim gardurile de pe la şcoli, ca să mai scoatem un ciubuc”. Nu. Decizia de a clorina apa este genul de decizie care nu are efect doar în mandatele voastre, de primar sau consilieri locali, ci este o decizie care va afecta populaţia oraşului pe următorii 20-30 de ani. Nu numai generaţia actuală de buştenari, ci şi generaţia următoare. Nu numai pe noi, ci şi pe copiii noştri.”

___Vizualizari 370

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ședință ordinară a CL Bușteni in 26 ianuarie 2018, ordinea de zi și votul

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de...

Green-Prav-CO
Strategia de Demolare Integrată a enclavei Bușteni partea a doua capitolul I

In această a doua parte a ”strategiei de demolare durabilă integrată” voi face referire la „Seminarul nr. 2 de consultare...

Close