Grădina zoologică și Parcul Schiel

Ziar de Busteni s-a remarcat in rândul cititorilor prin articolele cu tentă istorică, incercând să prezinte inceputurile dezvoltării localității Bușteni.

Motivul acestor articole a fost și este și acum, păstrarea identității și a tradiției locale . Mereu suntem fascinați de inceputuri, de basme, de legende, de civilizații dispărute sau de ”Oameni care au fost” . Copilaria sau tinerețea ne-a fost marcată de clădiri, obiceiuri, locuri, persoane , care  la acel moment pentru noi reprezentau ceva …

Fabrica de hârtie ,  de cașcaval, de paine,  Gradina zoologică, Pârtia din Fierăstrău și Palanca, Spitalul, parcul mic, 9 Mai-ul, castanii și teii și multe alte, despre oameni ce să mai spunem, toate s-a dus și au rămas doar amintiri.

In zilele ce vor urma voi incheia categoria ” Așa a inceput istoria” cu ultimele fotografii – Cartierul Treistia  dar voi deschide o nouă categorie ” Oameni și locuri care au fost” . Din această categorie va face parte și articolul de astăzi.

Cănd voi termina și cu categoria ” Oameni și locuri care au fost” care cred că va avea in jur de 60 de articole, care mai de care mai triste, voi deschide in sfârșit categoria de articole ” Oameni și locuri CARE ESTE”. 

Nu tresăriți și nu zâmbiti pentru că până voi termina eu categoria ”…care au fost”, singularul ”ESTE” iși va intra in drepturi, respectiv un loc, o cladire, un om !

Dar pentru a vă capta un pic atenția … din timpuri ”care au fost” …

Gradina Zoologică din Busteni, construită la inițiativa fraților Schiel, prima la acea vreme din Romania !

 

0024

Și vreau să spun că regret dispariția acestui loc.

Era un loc in care mai vedeai un animal fioros, ursul, dar și lupi, câini dingo, cerbi lopătari, hiene etc, un loc periculos in care dacă nu erai atent te puteai trezi tu sau copilul tău ”mort” .

Ei bine nimic nu s-a schimbat in acest loc chiar dacă Grădina zoologică a dispărut! … Adică a fost construit un frumos parc ce poartă denumirea de Parcul Schiel

din care PERICOLUL PÂNDEȘTE !

Anul trecut am scris un articol  referitor la drobul de sare , sau … ” parcul schiel loc de promenada si joaca”  ( 4 aprilie 2012 ), astăzi aceiași creangă stă să cadă fără ca nimeni să ia nici o măsură .

Să ne ferească Dumnezeu pe noi și pe copii noștri cănd acea creangă se va rupe de tot dar și pe cei răspunzători sau indolenți … Aceste fotografii vor arată că s-au tras semnale de alarmă destule !

 

 

___Vizualizari 6281

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ședința ordinară a CL Bușteni in 29.10.2019, ordinea de zi și votul

Așa cum v-am obișnuit, anunț in fiecare lună, ordinea de zi a ședințelor ordinare ale CL Bușteni și cum votez,...

HPIM5678
Nu mai sunt invidios … aşa că mult succes de acum inainte !

De o săptămână mă tot plimb prin pădure si tot admir peisajul si natura. Am căutat zilele trecute ghebe şi...

Close