ULTIMELE ARTICOLE * Inregistrare/logare *

Uneori gluma mai taie din gustul amar lăsat de iresponsabilitatea unor agenți economici , beneficiari direcți ai banilor turistilor veniți să-și petreacă  sărbătorile la munte .

Să mă explic.

Ieri, vineri 28 decembrie, vreme frumoasă, turiști cât cuprinde, coadă la telecabină ( Bușteni – Babele ) .

Ajung pe Platou pentru a arăta unui turist de ce este renumit Bucegiul . Coborâm scările de la telecabină și vrem să ajungem la Cabana Babele. Tragem un pic de aer de munte in piept iar cealaltă persoană îmi spune :

– Voi Românii sunteți foarte glumeți, văd eu că … și vă place să vă aruncați in cap și pe burtă prin zăpadă, dar chiar toți ?!?


Mă uitam la el și nu prea pricepeam. Ce o fi zicând și de ce ?!?

Două secunde au trecut și am realizat ce spunea. Trei telecabine, 75 de persoane,  incercau sa urce la Cabana Babele insă niciunul nu a reușit pentru că era STICLĂ. Nu stăteai in picioare.

Nota de plată pentru indrăzneală : două cucuie, o mână și un picior scrăntit și doua coaste burdușite. Halal turism mai facem și noi.

Oare nu puteau să ne spună de jos că vom vedea doar stâlpii telecabinei , iar de ajuns la  Babe si Sfinx va fi imposibil ?

Oare cei de la Babele și de la Floare de Colț nu puteau să arunce cu niște nisip sau cenușă, oricum daca ajungeau ceva turisti  lăsau ceva bănuți și la ei, dar… Ăsta-i turismul pe Platou. Păcat , mare păcat !

 

Așa că vorba bancului din titlu cu ” Atenție urs, s-au găsit urme de labă ! ”  și băieții aceștia de la Telecabină si cabane niște …  ” labatriști ”

HPIM6205          HPIM6206

Ce e drept pe Platou deși era un pic inorat am putut face căteva fotografii cu niste norocoși care aveau snowmobile și se plimbau in voie. Am fost invidios că nu aveam și eu unul !

 

Așa că … mult succes la bani celor care procedează in aceste moduri !

Să nu uit , o urcare cu telecabina Busteni Babele  pentru o persoana este 34 lei. Dacă se procedează tot așa s-ar putea ca o coborăre să fie pe cheltuiala celor de la 112 pentru o lovitură zdravănaă la cap a vre-unui turist, așa că grijă mare,  sau cheltuiți-vă banii jos pe pârtiile din Azuga, Bușteni sau Sinaia, vizitați obiectivele turistice , măcar așa nu rămâneți cu gustul amar că ați ajuns la 2200 metri altitudine și v-ati rupt un picior sau o mană.

___Vizualizari 608

Pe platoul Bucegi – Atenție URS ! … s-au găsit urme

One thought on “Pe platoul Bucegi – Atenție URS ! … s-au găsit urme

  • December 29, 2012 at 7:03 pm
    Permalink

    Ca sa ma aflu si eu in treaba, totusi, snowmobilul nu este cumva tot mijloc motorizat??? Daca este, ce cauta in arii protejate??? Sau baietii cu 4×4 de la “turism montan ilegal in arii protejate” s-au reprofilat…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pentru a vizualiza conținutul

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

Register New Account

 

Read more:
121008-0940
Un inceput de săptămână .

Aseară pe Valea Prahovei a plouat insă meteorologii anunţă că timpul , deşi in răcire , nu ne va crea...

Nestor Urechia – In Bucegi

Lamurire În anul 1927, după recomandarea neuitatului meu prieten, marele poet Alexandru Vlahuţă, Institutul de arte grafice şi de editură...

Close