Monumentul Eroilor – Crucea de pe muntele Caraiman

In anul 2009 s-a nascut o idee , cea de reabilitare a “Simbolului orasului Busteni – Crucea de pe muntele Caraiman”

Un grup de initiativa format din Arh. Dan Manea, Ilie Marian, Adrian Nargea, Gica Alexandru, Marius Seceleanu, s.a.m.d  ( membri Club Rotary Valea Prahovei ) au lansat initiativa ” Dati un ban pentru Caraiman ” ( 2010 ).

Au fost realizate studii si cercetari, proiecte, hotarari de sustine ale C.L. Busteni.

In anul 2012 a devenit posibila realizarea acestui proiect, care insa va avea nevoie de sustinerea nu numai a celor implicati ci si a locuitorilor Vaii Prahovei , daca nu material cel putin prin promovarea acestui proiect dar si a formarii unui curent ” Salvati Crucea de pe Caraiman ” in randul turistilor, a beneficiarilor vizuali, pentru ca acest simbol nu a ajuns in aceasta stare de degradare doar datorita intemperiilor naturale ci si a unor ” accidentati ” care au considerat monumentul un loc tocmai bun pentru grafitty sau loc de suveniruri gratuite, in speta pietre sau mortar, sau si mai grav loc de tir cu piatra catre becurile ce lumineaza “Poarta Bucegilor”

Astfel va invit , sa vizitati pagina de promovare a acestui proiect si sa sa transmiteti mai departe aceasta initiativa prin intermediul paginilor dvs de web, prin blloguri, conturi de facebook si twitter, etc.

Acest proiect nu trebuie sa moara sau sa intre intr-un con de umbra pentru ca altfel identitatea si simbolistica “Portii Bucegilor ” va disparea odata cu degradarea acestui unic monument.

Link catre initiativa club Rotary  – http://www.rotarybvp.ro/dati-un-ban-pentru-caraiman-proiect-reabilitare-monumentul-eroilor-de-pe-vf-caraiman/

Ziar de Busteni va multumeste anticipat  pentru sprijin in aceasta campanie de reabilitare !

___Vizualizari 451

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Am nevoie de tratament pentru Cancer Ganglionar

In data de 11 aprilie un ”trasnet” s-a abătut asupra familiei Valentin Novac ( din Bușteni) și Gabriela Iscru ....

c11
Busteni, vedere de la Cabana Caraiman

Close